Aeroporturile din UK sunt în pericol de a se închide după ce zborurile s-au redus la aproximativ 10% din valorile normale

Calatori în Heatrow Airport Londra. FOTO Cătălin SCHIPOR

Aeroporturile din Marea Britanie sunt în pericol de a se închide după ce, din cauza pandemiei de coronavirus, aproximativ 90% dintre zboruri au fost anulate. Aeroporturile regionale sunt cele mai grav afectate de această situație.

Din cele aproximativ 7000 de zboruri săptămânale înregistrate în Marea Britanie înainte de izbucnirea pandemiei, în prezent, potrivit BBC, în ultima săptămână, s-au înregistrat doar 711 zboruri.

Compania EasyJet a decis anularea zborurilor pe perioadă nedefinită, iar Ryanair și Jet2 cred că zborurile vor intra în normal după a doua jumătate a lunii iunie.

Liniile aeriene se bazează în prezent pe zboruri de tip cargo, cu aeroportul East Midlands care operează în prezent jumătate din zborurile programate pentru a transporta bunuri sau repatrierea cetățenilor fără probleme.

Alte aeroporturi operează și zboruri de natură medicală. De exemplu, pe Birmingham Airport este o morgă temporară , iar Bristol Airport și Edinburgh Airport au facilități de testare continuă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*