Aeroportul Internațional Craiova va fi extins în cadrul unui proiect în valoare de 97 de milioane de euro

Aeroportul Internațional Craiova va fi extins în cadrul unui proiect în valoare de 97 de milioane de euro. FOTO: CJ Dolj

Cea mai amplă etapă în dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova a intrat în linie dreaptă, odată cu emiterea de către Consiliul Județean Dolj a autorizației de construire pentru extinderea și modernizarea acestui obiectiv, investiție realizată cu finanțare europeană.

Lucrările, derulate în cadrul unui proiect cu valoarea de 97 de milioane de euro, implementat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, au ca punct central construirea unui nou terminal pentru pasageri, cu o capacitate anuală de aproape două milioane de călători.

„Am emis autorizația de construire pentru realizarea noului terminal al Aeroportului Internațional Craiova. Este primul pas în cadrul acestei importante investiții, susținute printr-un demers cu finanțare nerambursabilă în valoare de 97 de milioane de euro. De aici începe greul, din acest moment începe implementarea celui mai mare proiect pe care l-am accesat din fonduri europene. Ne dorim să extindem aeroportul cu un terminal nou, dar și să asigurăm tot ceea ce înseamnă infrastructura și echipamentele necesare pentru a ne conforma standardelor internaționale. Vrem ca obiectivul nostru să devină unul de importanță regională – nu doar pentru Oltenia, ci pentru toată zona care mai cuprinde nordul Bulgariei și partea de nord-est a Serbiei – și astfel să ajungem în perioada următoare la două milioane de pasageri anual“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Craiova va avea o suprafață desfășurată de peste trei hectare și va asigura condițiile pentru procesarea unui număr de 1.933.186 de călători pe an.

La subsolul noii construcții se vor regăsi spații destinate carantinei, azilanților sau reținuților, zona pentru procesarea bagajelor, spații tehnice și pentru depozitare. Holul central al terminalului, dezvoltat pe două niveluri, va cuprinde sala de așteptare alocată sosirilor, cu monitoare de afișaj pentru curse (atât sosiri de aeronave, cât și plecări), zona de check-in, birouri ale companiilor aeriene, cabinet medical și spații comerciale.

Parterul clădirii va fi dedicat preluării fluxurilor de sosiri, separat pentru interne și internaționale, cu zonă de preluare a bagajelor și zonă pentru controlul pașapoartelor și controlul de securitate. Etajul, conceput pentru gestionarea fluxurilor de plecări, include zona de control al pașapoartelor și porțile de îmbarcare (două pentru plecări interne, cinci pentru plecări externe), săli de așteptare separate pentru destinațiile interne și cele internaționale, precum și spații de birouri pentru personalul aeroportului, al Serviciului Român de Informații, al autorității vamale și al Poliției de Frontieră.

Contractul de proiectare și executare a lucrărilor pentru proiectul „Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova“ a fost atribuit asocierii de firme Construcții Erbașu SA – Grup Primacons SRL – Váhostav-SK a.s., la o valoare de 348.193.438,36 lei, fără TVA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*