Activităţile de autorizare și control în turism vor fi digitalizate

Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului. FOTO GoNEXT
Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului. FOTO GoNEXT

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) va dezvolta un sistem informatic pentru eficientizarea activităților de autorizare și control în domeniul turismului, a cărui bază de date va fi interconectată cu alte sisteme naționale, precum ANAF, ONRC și PCUe.

În urma finalizării licitației publice, derulată în cadrul proiectului „Eficientizarea activităților de autorizare si control a operatorilor economici prin implementarea unui sistem informatic integrat dedicat” – Cod MySMIS 127623/cod SIPOCA 595, contractul pentru implementarea sistemului informatic a fost încheiat cu o companie de tehnologie românească – Trencadis, specializată în soluții de dezvoltare software pentru mediul guvernamental și cel de business.

„Digitalizarea este modalitatea prin care putem susține, cu adevărat, un turism modern și competitiv în România! Drept urmare, prin resurse europene, vom implementa un sistem informatic dedicat autorizării și controlului, care va elimina «dosarul cu șină» și drumurile repetate la sediul instituției. Mai exact, fără alte eforturi suplimentare, sistemul va facilita depunerea și obținerea documentelor online, integrând și alte baze de date naționale, precum ANAF sau ONRC. Reforma vizează și transparența lucrărilor, astfel încât antreprenorii să poată urmări, în timp real, stadiul solicitării lor”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Sistemul informatic va asigura inclusiv centralizarea și validarea informațiilor referitoare la registrele structurilor de primire turistică, ale agențiilor de turism, ghizilor turistici și patrimoniului turistic, precum și un mediu viabil pentru promovarea serviciilor turistice, a traseelor şi atracțiilor locale.

În ceea ce privește activitatea de control, proiectul va permite realizarea unor rapoarte sintetice pe baza faptelor contravenționale constatate frecvent, astfel încât să poată fi introduse măsuri și soluții de îndrumare optime, în scopul scăderii incidenței respectivelor nereguli.

Valoarea contractului încheiat cu firma Trencadis este de 10.233.643 de lei (cu TVA), sursa de finanțare fiind bugetul proiectului MySMIS 127623/cod SIPOCA 595.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*