Cercetașii României au început “Festivalul Luminii” – ateliere de construcții, hand-made, prim-ajutor și supraviețuire

Festivalul Luminii

Festivalul Luminii este un eveniment național, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2018, festivalul a ajuns la cea de-a 15-a ediție, și se desfășoară la nivel național începând cu luna mai.

“Festivalul Luminii” este organizat în fiecare an în mai multe locații din țară, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, diferit de ceea ce vedem în fiecare zi. Viața de zi cu zi a devenit o adevarată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulți dintre noi. Mereu în lipsă de timp, împărțiți între multe responsabilități, slujbă și familie, uităm cu desăvârșire de sufletul nostru, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte.

Din acest motiv, încă din 2004, Cercetașii României și-au propus ca măcar pentru câteva ore să transforme orașele în care trăiesc, într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevenim copii, să redescoperim lucrurile care ne fac fericiți, să le luăm cu noi și să le ținem aproape până la următoarea ediție.

Evenimentul va cuprinde o mulțime de ateliere menite să capteze interesul tuturor participanților: noduri și construcții; handmade; origami și gulguțe personalizate; prim-ajutor; DIY – 0 waste; orientare și supraviețuire; jonglerii; pictură; karate.

Pe lângă acestea, organizatorii au mai pregătit diverse activităţi : chillzone; schimb de cărți; infopoint; concurs foto / expoziție foto; activități sportive; limonadă și sifon; jocuri; LARP; teatru; concerte și un spectacol de jonglerii cu foc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*