A început Festivalul de Film și Istorii Râșnov

Zece zile de film la FFIR

În cele 10 zile de festival 20 – 29 iulie, în Cetatea Râşnovului  organizatorii propun subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante în aerul nopţilor carpatine, expoziţii și standuri de cărţi, evenimente atractive pentru publicul larg.

43 filme. 16 concerte. 20 prelegeri, dezbateri şi ateliere. 70 de invitaţi speciali. 5 expoziţii.

Subiecte relevante, filme deștepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante în aerul nopților carpatine, expoziții, standuri de cărți.

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorința valorificării unui capitol important al cinematografiei locale și mondiale, dar și din nevoia de a produce în spațiul public românesc discuții despre teme al căror impact temporal depășește efemeritatea clipei. S-a născut astfel un eveniment unic pe piața culturală românească în care Istoria și Filmul Istoric stârnesc gânduri și pasiuni, informează și emoţionează, ridică întrebări și dezbate răspunsuri. O întâmplare proaspătă și relaxată, care înțelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.

Ajuns în acest an la cea de-a 10 ediție, Festivalul de Film și Istorii Râșnov (FFIR) anunță un maraton de evenimente speciale și premiere de neratat pe parcursul celor 10 zile de festival, în perioada 20 – 29 iulie. Tema ediției din acest an a FFIR este „Națiune. Identități”. Numeroasele activități pregătite de organizatori vor fi găzduite de Grădina Cetăţii Râșnov, cinematograful „Amza Pellea”, Biserica Evanghelică Râșnov și, în premieră, Centrul Cultural Reduta și Bastionul Țesătorilor din Brașov.

Pentru prima dată, Festivalul de Film şi Istorii Râşnov își lansează competiția oficială de film documentar, care va beneficia de un juriu de profesioniști, iar la Cinematograful „Amza Pellea”, 20 de dezbateri publice se vor desfășura sub umbrela „Râșnov Society Debate Forum”.

Cu nouă ediții la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râșnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a orașului transilvan în topul național al destinațiilor cultural-turistice (peste 400.000 vizitatori pe an).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*