A fost înființat primul centru de învăţământ vocaţional în ospitalitate

Secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol

Primul centru de învăţământ vocaţional în ospitalitate, Academia de Management al Ospitalităţii Oradea (OHMA), înfiinţat în România sub licenţa celebrei Şcoli hoteliere din Lausanne (VET by EHL), a fost inaugurat sâmbătă, 19 septembrie a.c., în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol.

În deschiderea evenimentului, acesta a dorit să adreseze un mesaj de încredere pentru tinerii din prima generație, care au ales să se formeze profesional în noua structură de învățământ.

„Dragi tineri, din acest moment faceți parte dintr-o familie a ospitalității internaționale. Este o lume fascinantă și complexă. Fiți curajoși! Nu așteptați să vi se dea și luați ceea ce aveți de luat, pentru că timpul, cu siguranță, vă va aduce satisfacțiile pe care le doriți. Într-adevăr, este foarte greu, astăzi, la 20 de ani, să te gândești că știi ce vei face în viitor. Vă spun că și la 40 sau chiar 50 de ani, întrebările rămân deschise. Însă, cred că acest lucru reprezintă frumusețea vieții unui hotelier sau unui om care lucrează în ospitalitate: nicio zi nu este ca cealaltă. Prin urmare, vă felicit, dragi tineri! Fiți convinși că alegerea pe care ați făcut-o este una bună! Investiți în formarea voastră profesională, fiind o educație pentru viață, care va stimula atitudini și aptitudini”, a fost îndemnul secretarului de stat, Emil-Răzvan Pîrjol.

Evenimentul a fost onorat și de prezența ambasadorului Confederaţiei Elveţiene în România, E.S. Arthur Mattli. Totodată, au participat oficialități din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, reprezentați ai autorităților publice locale, cât și ai asociațiilor și federațiilor din industria ospitalității. Deschiderea oficială a fost marcată și de mesajele video ale fondatorilor Winsedswiss Education Group, firmă care, alături de Primăria Oradea, a înfiinţat OHMA.

„Un gând bun se îndreaptă și către cei care au avut curajul și tenacitatea de a continua acest program. Doresc să îl nominalizez în primul rând pe Ray Iunius, formator în cadrul şcolii elveţiene şi, totodată, director general al Winsedswiss Education Group, care a fost promotorul, dar și transmit aprecierea acelor oameni care au avut curajul să investească. Cu siguranță, timpul le va da satisfacțiile pe care le așteaptă. Nu în ultimul rând, doresc să aplaud o autoritate locală remarcabilă, un exemplu pentru multe autorități din România. Cred că avem de învățat din ceea ce s-a întâmplat la Oradea în ultimii ani. Faptul că Primăria Oradea stimulează sistemul educational este un exemplu de gândire pentru viitor”, a conchis secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol.

OHMA va pregăti viitori angajaţi din industria ospitalităţii, pe patru programe de formare: culinar, servicii, recepţie şi cazare, respectiv administrare hotelieră. Fiecare program are trei module independente (începător, mediu şi avansat), de câte şase luni fiecare, iar profesorii vor fi specialişti din domeniul respectiv, acreditaţi de instituţia de învăţământ de la Lausanne. Fiecare modul cuprinde trei luni de teorie şi aplicaţii şi trei luni de practică, într-un hotel/restaurant partener.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*