Singurul muzeu „Ștefan Luchian” din România, din Ștefănești, Botoșani, va fi redeschis pentru publicul larg

Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești va fi redeschis vineri, 23 aprilie. FOTO Muzeul Județean Botoșani

Muzeul Județean Botoșani organizează vineri, 23 aprilie, începând cu ora 15.00, festivitățile de redeschidere a Muzeului „Ștefan Luchian” din Ștefănești.

Potrivit reprezentanților instituției de cultură, Ștefăneștii nașterii „pictorului florilor” au fost racordați la viața culturală regională, în perioada 1989 – 2007, prin existența și funcționarea unui muzeu dedicat lui Luchian. După ce acesta și-a închis porțile, clădirea s-a degradat constant, impunându-se apoi o investiție semnificativă, din partea Consiliului Județean Botoșani, pentru reabilitarea ei. Ulterior, specialiștii Muzeului Județean Botoșani au elaborat și realizat amenajarea expozițională.

Aceasta a valorificat piese de artă plastică și de sculptură din colecțiile instituției, conturând expoziția intitulată „Artiști pentru Luchian” dar, în egală măsură, s-a bucurat de donația de bunuri culturale aparținând familiei pictorului, donație făcută, cu generozitate, de Fundația „Ștefan Luchian”, prin președintele acesteia, Aglaia Corneanu. Aceste piese alcătuiesc o a doua secțiune a expoziției de bază, respectiv „Camera – atelier a lui Ștefan Luchian”.

„Îi invităm pe toți iubitorii de cultură nu numai să ni se alăture la acest eveniment, dar și să treacă pragul Muzeului Ștefan Luchian, care se dorește a fi un semn de recunoaștere față de opera vie, puternică și strălucitoare a pictorului de geniu născut pe pământ botoșănean”, au transmis sursele citate.

Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești va fi redeschis vineri, 23 aprilie

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*