12,66 milioane de lei, prin Programul Transporturi, pentru modernizarea Gării Sinaia

Gara Sinaia va fi modernizată cu fonduri din cadrul Programului Transporturi

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA anunță că documentația de atribuire pentru modernizarea Stației Sinaia a fost transmisă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în vederea verificării și validării, pentru achiziția publică a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic și execuția lucrărilor.

Valoarea estimată a investiție este de 12.668.297,36 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi (PT), și de la bugetul de stat, iar durata contractului va fi de 24 de luni, din care șase luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Modernizarea Stației CF Sinaia are drept scop îmbunătățirea condițiilor de exploatare și asigurarea serviciilor de calitate pentru publicul călător, principalul obiectiv al lucrărilor fiind reabilitarea clădirii stației, cu accent pe zonele de acces – peroane, copertine, elemente de siguranță între linii, rampe, dar și a spațiilor destinate serviciilor publice, inclusiv din zona comercială.

Obiectivele specifice în cadrul proiectului tehnic pentru modernizarea stației CF Sinaia vor viza următoarele lucrări:

 • reabilitarea clădirii de călători și consolidarea elementelor structurale degradate;
 • înlocuirea instalațiilor sanitare, termotehnologice și electrice, de detecție și de semnalizare la incendiu;
 • facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități;
 • repararea și consolidarea acoperișurilor și a sistemelor de evacuare a apelor pluviale aferente celor două clădiri adiacente – Expoziție cu tematică feroviară și Salon Oficial;
 • reabilitarea stratului de uzură al peroanelor existente, marcajelor de direcționare tactilo – vizuale, precum și al trecerii la nivel de la capetele peroanelor
 • înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat LED pentru exterior, reabilitarea instalațiilor fântânii existente;
 • reabilitarea copertinelor de la linia 1 și de la peroanele intermediare și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat LED;
 • reabilitarea tunelului pietonal și amplasarea unor platforme elevatoare pentru persoanele cu deficiențe locomotorii;
 • amenajarea pieței gării și a zonelor adiacente clădirii de călători;
 • centrală termică nouă în clădirea CED;
 • instalații de telecomunicații, rețele de cabluri exterioare cu fibră optică, cablare interioară structurată, instalații pentru siguranța circulației și exploatare, instalație de avizare/informare a publicului, instalație de supraveghere video, instalație de control acces, inclusiv canale de comunicații pentru Sistemul Informatic Integrat (IRIS).

Reamintim că în data de 27 aprilie au fost lansate licitațiile pentru modernizarea stațiilor Videle, Ploiești Vest și Bușteni, investiții în valoare totală estimată de 38,8 milioane de lei, fără TVA, finanţate tot din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*