Vremea rea a dat peste cap multe planuri pentru acest weekend. Circulație închisă sau restricționată pe mai multe drumuri naționale din România

Unele drumuri au fost închise din cauza conditiilor meteo. FOTO DRDP Constanța

Cei care au crezut că se vor mai bucura de un weekend însorit la munte, trag acum pe drumul de întoarcere acasă. În toată țara sunt inundații, ninsori, grindină și polei care afectează circulația.

A2 Bucureşti – Constanţa traficul este închis între Bucureşti și Drajna (km 15+000 – km 105+000) pe ambele sensuri din cauza poleiului.

Rută ocolitoare: Bucureşti – Fundulea – DN 3 – Lehliu – DN 3A – Drajna.

Drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare a fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontanp a polieului :

– DN 21 (Brăila – Drajna);

– DN 21A (Bărăganu – Ţandarei);

– DN 22B (Brăila – Galaţi);

– DN 2B (Vizireni – Şendreni).

Drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile:

– Judeţul Bacău – DN 12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 m, din cauza fisurilor majore de pe partea carosabilă (diferenţă de nivel de 20-25 cm), în urma infiltrării apei. Circulaţia se realizează alternativ, pe un singur fir.

– Judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, la kilometrul 26+800 de metri, din pricina surpării suprafeţei carosabile în urma unei alunecări de teren. Se circulă pe un fir, alternativ, pe sensul de mers Braşov către Buzău, existând semnalizare prin indicatoare şi balize.

– Judeţul Vâlcea – pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134, s-a produs o alunecare de teren, iar circulaţia se desfăşoară alternativ, pe un sens.

În ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile judeţene, situaţia se prezintă astfel:

– Judeţul Alba, pe DJ 142L Mihalţ – Peţelca, aceasta este oprită ca urmare a inundării drumului în zona localităţii Zarieş.

– Judeţul Braşov – DJ 131P este închis circulației rutiere între localităţile Șercaia și Hălmeag, din cauza apei acumulate pe carosabil şi DJ 104K este de asemenea închis între localităţile Comăna de Jos și Crihalma, ca urmare a afectării structurii de rezistență a podului ce face legătura între cele două sate.

– Judeţul Covasna – DJ 131, între Baraolt şi Căpeni, traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, din cauza surpării asfaltului pe o suprafață de 10 m şi DJ 131B, în zona podului ce leagă localitățile Augustin de Racoșul de Sus, carosabilul este inundat pe o lungime de 1,5 km, traficul fiind blocat.

– Judeţul Vaslui – DJ 244E este închis pe raza localităţii Gugești, din cauza apei acumulate pe carosabil.

– Judeţul Vrancea – traficul pe DJ 205L este oprit la kilometrul 0+50 m, la intrarea în comuna Vrâncioaia dinspre Prisaca, din cauza surpării carosabilului pe aproximativ 40 de metri, pe o bandă de circulație.

B. Circulaţia feroviară:

– în judeţul Dâmboviţa, aceasta este oprită pe secţia de cale ferată 904, între staţiile Fieni şi Pietroşiţa, ca urmare a alunecării terasamentului la kilometrul 65+150 de metri.

În judeţul Covasna, pentru a se permite repunerea pe roţi a unei autoutilitare, traficul este blocat pe DN11Tîrgu Secuiesc- Braşov, la kilometrul 46.Se va circula deviat pe DN13Covasna –DJ121.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*