VIDEO Cursă Wizz Air Mihail Kogălniceanu – Londra anulată din cauza vremii din Anglia

aerportul Mihail Kogălniceanu din Constanța FOTO AIMK Constanța
aerportul Mihail Kogălniceanu din Constanța FOTO AIMK Constanța
Peste o sută de persoane au rămas blocate în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ miercuri, după ce Wizz Air a anulat cursa, iar drumurile erau închise în județul Constanța din cauza condițiilor meteo – zăpadă și viscol. După ore întregi de așteptare și nervi întinși, s-a luat decizia să se reprogrameze cursa, iar oamenii să fie cazați la un hotel.

Cursa Wizz Air care trebuia să plece de la Constanţa către Londra la ora 12.00 a fost anulată. Decizia a fost luată de compania aeriană după ce condițiile meteo pe aeroportul din Londra s-au înrăutățit și nu a mai permis aterizarea aeronavelor.  Avionul a sosit de la Londra la Constanţa în dimineața zilei de 28 februarie cu 157 de pasageri la bord. Inițial, pasagerilor care trebuiau să plece spre Londra nu li s-a spus nimic, nici dacă avionul mai decolează sau nu. O parte dintre ei au vrut să renunțe și să plece, dar nu au mai putut pentru că autoritățile au închis circulația rutieră din cauza zăpezii și a viscolului.

După amiază cei 134 de pasageri, dintre care doi copii, au fost anunţaţi că se reprogramează cursa. Compania a solicitat Aeroporului Internațional Mihail Kogălniceanu închirierea a trei autobuze care să transporte oamenii în Constanţa. Pentru o parte dintre pasageri care nu au avut unde să se cazeze a trebuit să se închirieze și camere la hotel pe cheltuiala companiei aeriene.

Ulterior s-a luat legătura cu autoritățile și cu escortă a poliției și cu ajutorul utilajelor de deszăpezire, pasagerii au fost transportați în Constanța. Cursa a fost reprogramată pentru data de 1 martie, ora 5.30.

UPDATE 

Zborul Wizzair W63775 in directia Londra Luton este planificat sa decoleze de pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, joi 1 martie la ora 11.00. Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati Biroul Handling al aeroportului la numarul de contact 0730070150

UPDATE 1 martie

Zborul Wizz Air WZZ3775 în direcția Londra – Luton a decolat pe 1 martie așa cum era programat, la ora 11.19, cu 114 pasageri la bord.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*