VIDEO Cristian Bărhălescu, Icar Tours: “Românii cumpără tot mai mult City-Break-uri, dar avem și solicitări pentru Japonia sau Canada”

Cristian Bărhălescu, Icar Tours. FOTO Adrian Boioglu
Cristian Bărhălescu, Icar Tours. FOTO Adrian Boioglu

Cu cine te consulți când îți planifici concediul de la vară? La Târgul de Turism “Vacanța” de la Constanța întâlnești cei mai mulți oameni pricepuți pe metru pătrat, capabili să-ți răspundă la întrebări, să îți dea sfaturi și să te ghideze prin hățișul de detalii despre cazare, mâncare, transport, ce facem acolo, ce vedem la destinație.

Printre adevărații specialiști de la Târg, poți să ai norocul să-l întâlnești pe Cristian Bărhălescu. Patronul “Icar Tours” și al companiei “Direct Aeroport” activează pe piața aceasta din anii ’90, iar printre altele a fost și președinte ANAT Sud-Est, ministru-secretar de stat prin ministerul de profil sau președinte al Asociației Litoral – Delta Dunării. Am vrut să știm ce preferințe au turiștii anul acesta: încotro se îndreaptă să-și cheltuiască banii.

 “În acest an tendințele se mențin pentru marea masă, să meargă spre citybreak-uri, să meargă spre orașele principale ale Europei fie că vorbim de Paris, Barcelona, Londra – pentru că este foarte accesibilă; Roma – fiindcă e ieftină cu toată Italia, cu Milano, cu Bologna sau Veneția. Sau, dacă vorbim de sejururi atunci discutăm despre Turcia, discutăm despre Grecia sau mai nou Madeira, Portugalia care este accesibilă, un preț bun și la fel, discutăm despre Tenerife care este o destinație foarte bună, iar un anumit segment de public a început să se îndrepte către destinații exotice: Thailanda este o destinație extraordinară, accesibilă tot anul, este cald, este frumos și constănțenii iubesc aceste destinații calde către care merg” spune Cristian Barhalescu, directorul general “Icar Tours”.

De ce aleg clienții de vacanțe city break-ul? Sunt mai multe motive, după cum ne-a dezvăluit interlocutorul nostru. În primul rând, pentru un city break nu ai nevoie de multe zile de vacanță; dacă mergi în weekend e de ajuns să îți iei liber și vinerea sau ziua de luni. Pe de altă parte, plecările sunt foarte flexibile, pentru că city break-ul nu are intrări fixe şi condiţionate. Pleci și mâine dacă doreşti; cel mai mult contează să găseşți o destinaţie avantajoasă în acel moment.

Și dacă nu vrem în city break? În fond, n-am așteptat un an întreg ca să fugim 3 zile până la Madrid. Unii dintre noi chiar merităm ceva mai mult, când vine vorba de vacanță și de relaxare. Ce e la modă acum, când vine vorba de sejururi lungi?

“Am început să avem solicitări din ce în ce mai mari pentru circuite diferite, de genul Australia sau Japonia ori să meargă să viziteze Canada mai nou, pentru că nu mai e nevoie de vize” spune Cristian Bărhălescu.

Canada sună bine, mai ales că de la 1 decembrie anul trecut românii pot călători acolo fără vize, în scop turistic, doar cu paşaportul. Dacă zburați cu avionul trebuie să aveți o Autorizaţie de Călătorie Electronică (Electronic Travel Authorization – eTA). Procedura obţinerii eTA este simplă, durează doar câteva minute şi se realizează exclusiv online, prin completarea unui formular electronic cu datele personale ale pasagerului. De aceea spunem noi tot timpul că o agenție de turism te poartă prin toate aceste detalii obligatorii fără bătăi și fără dureri de cap. Thailanda e deja din altă ligă: acolo sunt plaje cu nisip alb, palmieri, fructe exotice și temple budiste.

Unde mergem de Paște sau de 1 Mai?

“În România, ne place peste tot. Din Bucovina până la Oradea la Băile Herculane sau din Maramureș până la Clisura Dunării, constănțenii se plimbă peste tot! Este important lucrul acesta, pentru că o parte din ei au tichete de vacanță și vin în agenția de turism pentru a-și optimiza vacanța. De ce? Pentru că nu se duc să stea șapte zile într-un hotel, ci se duc și iau trei zile, două-trei zile și își fac astfel un pachet de vacanță optimizat complet, și se întorc la muncă odihniți și cu chef de muncă”, a mărturisit Cristian Bărhălescu pentru GoNEXT. 

De altfel anul 2017 a înregistrat o creştere bruscă a vânzărilor de pachete pentru turism intern, printre cauze fiind și securitatea destinaţiei, creşterea unităţilor cu dotări superioare şi centre spa, numărul tot mai mare de centre de agrement plus ştranduri şi baze de tratament moderne construite în tot felul de staţiuni.

3 secrete pentru un City-Break reușit

1) Când vine vorba de un city break, el trebuie cumpărat  cât mai devreme, cu cel puțin o lună înainte. Spre deosebire de ofertele de litoral spre exemplu, city break-urile se scumpesc pe măsură ce te apropii de data de plecare. Cele mai multe city break-uri sunt cu companii aeriene low-cost şi aceşti operatori măresc considerabil trarifele pe ultima sută de metri.

2) Dacă alegeți să zburați în Canada, obțineți autorizaţia de călătorie electronică (eTA) doar online, pe pagină de internet www.Canada.ca/eTA-România. Procedura e simplă, durează doar câteva minute şi presupune completarea unui formular electronic cu datele personale ale pasagerului.

3) Când vine vorba de concediu în România… aici românul e expert. Vă recomandăm însă, să verificați costurile de transport cu avionul. În ultimii ani, companiile low-cost au introdus mai multe curse interne care leagă toate marile orașe. Poți, în acest fel, să ajungi de la Constanța la Timișoara, Cluj, Iași, Oradea și București imediat și la prețuri mult mai bune decât cu mașina personală. Nici nu mai putem la socoteală faptul că nu mai pierzi o zi să traversezi țara și nici nu rămâi blocat cu orele pe Valea Prahovei.

Târgul de Vacanță are loc la Pavilionului Expozițional din Mamaia, iar programul de vizitare pentru duminică, 25 martie 2018 (ultima zi) este până la ora 16.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*