Valoarea voucherelor de vacanță, de două ori mai mare în iulie 2018 decât cea din întreg anul 2017

Cuplu în vacanță. FOTO Adam Kontor
Cuplu în vacanță. FOTO Adam Kontor

Valoarea voucherelor de vacanță pentru luna iulie este de aproximativ 58 de milioane de euro, fiind emise aproximativ 4,85 de milioane de tichete pe hârtie, în valoare de 52,6 milioane de euro și peste 300.000 de vouchere pe suport electronic (de peste 5,3 milioane de euro).

Astfel, numai în iulie suma totală a voucherelor este de aproape două ori mai mare decât cea din întreg anul 2017, respectiv 30 de milioane de euro.

Per total, între ianuarie și iulie 2018, au fost emise aproximativ 19,1 milioane de vouchere pe hârtie și în format electronic, care valorează aproximativ 206 milioane de euro. Această sumă este de aproape 7 ori mai mare față de cea din 2017.

Creșterea considerabilă din primele șapte luni este determinată de acordarea acestor beneficii extra-salariale angajaților din sistemul public. Potrivit declarațiilor oficialilor Ministerului Turismului, bugetarii vor primi și în 2019 vouchere de vacanță, măsura având efecte benefice asupra întregii industrii a turismului.

ANAT a remarcat anul acesta o creștere semnificativă a cererii de vacanțe nu numai pe litoral, în zonele montane, stațiunile balneare, cat și în zonele mai puțin vizitate în perioadele anterioare de turiști. Românii se bucură de o vacanță în țara lor, o descoperă și se întorc odihniți la locul de muncă.

VAL VOUCHERE IULIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voucherele de vacanţă au fost introduse în România în 2009, dar acordarea lor a fost oprită în sistemul public după un an, din cauza crizei economice, şi de atunci a fost  restricţionată an de an prin act normativ. Până anul trecut, doar angajații din sistemul privat au primit vouchere de vacanță. În România, voucherele de vacanță sunt emise de companiile de tichete valorice Cheque Dejeuner, Edenred și Sodexo Pass.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*