Valea Viilor din județul Sibiu a fost asaltată de sute de turiști

Valea Viilor a fost gazda unui festival dedicat compozitorului sibian, Marțian Negrea. FOTO Ministerul Turismului

Localitatea Valea Viilor a fost gazda unui festival dedicat compozitorului sibian, Marțian Negrea, fiu al satului. La marea sărbătoare a participat și ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Sărbătoarea de anul acesta a fost sub semnul Centenarului, iar invitați speciali au fost frații din comuna Plop, din Republica Moldova. Împreună au cinstit memoria compozitorului Marțian Negrea prin concerte susținute în frumoasa biserică evanghelică din localitate, monument UNESCO, în cadrul cărora au răsunat liedurile lui Negrea.

Festivalul gastronomic a oferit comunității din Valea Viilor prilejul perfect de a se lăuda și cu măiestria culinară, ca un preambul al anului 2019, când Sibiul devine Regiune Gastronomică Europeană.

“Oamenii autentici reprezintă adevăratul motiv pentru care turismul românesc va crește în această perioadă. Am văzut la Valea Viilor oameni care își respectă valorile, care sunt mândri de tradițiile lor și care depun tot efortul pentru a le face cât mai cunoscute. Astfel de inițiative sunt demne de laudă și reprezintă exemple de urmat! În Valea Viilor sunt evenimente culturale de înalta ținută. Am apreciat experiența unică a unui concert de muzică clasică într-o biserică monument Unesco. Festivalul gastronomic, peisajele extraordinare și oamenii minunați creează premisele unui viitor reușit din punct de vedere turistic”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*