Va fi inaugurat traseul montan Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești din județul Cluj

Traseu montan în județul Cluj. FOTO CJ Cluj

Sâmbătă, 28 octombrie 2023, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție de interes județean subordonată Consiliului Județean Cluj, inaugurează traseul montan Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești.

În premieră pentru inaugurarea unui traseu turistic, salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj îi vor ghida pe întreg traseul pe toți participanții.

În lungime de circa 12,5 km și cu o diferență de nivel de circa 700 m, noul traseu, de tip circuit, este unul complex, conținând atât o porțiune din defileul Someșului Cald cât și o porțiune de platou și creastă cu șase puncte de belvedere asupra Munților Gilăului. După ce a fost marcat, pe traseu au fost montați, în ultimele zile, stâlpi cu săgeți indicatoare și panouri informative.

Parcurgerea traseului va începe în cătunul Rusești, comuna Mărișel, la ora 10.00, din zona troiței. Grupul va merge în aval pe defileu, apoi va urca spre creastă și spre platoul cu punctele de belvedere din comuna Râșca și va coborî spre Rusești pe Dâmbul Lung.

Durata estimată de parcurgere a traseului este de 4-5 ore.

Traseul este accesibil și copiilor cu vârste începând de la 8-9 ani, cu  experiență în drumeții, însoțiți de adulți. Este recomandat ca participanții să aibă asupra lor apă și o gustare și să fie echipați cu bocanci și haine de ploaie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*