Ungaria introduce restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj, în perioada sărbătorilor de Rusalii

Ungaria introduce restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj, în perioada sărbătorilor de Rusalii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să se deplaseze în/prin Ungaria că pentru perioada sărbătorilor de Rusalii, 5 – 6 iunie, autoritățile locale vor impune restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t).

Potrivit MAE, restricțiile se vor aplica astfel:

  • 5 iunie, ora 06.00 – 5 iunie, ora 22.00 (ora HU);
  • 6 iunie, ora 06.00 – 6 iunie, ora 22.00 (ora HU).

Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil și alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricții. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restricțiile de circulație.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.rohttp://gyula.mae.ro, http://szeged.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*