Un control al ISU Delta Tulcea în Sulina a scos la iveală nereguli în unitățile de cazare, alimentație publică și magazine

Pompierii ISU Dobrogea au verificat unitățile de cazare și alimentație publică din Sulina. FOTO ISU Delta Tulcea

În vederea asigurării unui climat de siguranță și ordine publică, în perioada sezonului estival, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea, prin intermediul Inspecției de Prevenire, a desfășurat în perioada 11 – 22 iulie, activități de prevenire a situațiilor de urgență la unitățile de turism, alimentație publică și spațiile de comerț din orașul Sulina.

În total, în această perioadă au fost desfășurate 74 de activități preventive. Dintre acestea, 41 la unități de turism, unde au fost aplicate 11 amenzi contravenționale în valoare de 12.500 lei și 98 avertismente. De asemenea au fost identificate 10 unități turistice fără autorizație de securitate la incendiu dar la care nu au fost constatate încălcări grave ale cerințelor esențiale de securitate la incendiu.

Alte controale – două la număr, au fost aplicate la unitățile de alimentație publică, unde au fost aplicate 3 avertismente. Spațiile pentru comerț verificate, au fost 31 la număr, aici fiind aplicate 2 amenzi contravenționale în valoare de 3.000 lei și 38 avertismente.

Cele mai întâlnite nereguli identificate pe timpul controalelor au fost: lipsa afișării planurilor de evacuare în camere în cazul unităților turistice, nemarcarea mijloacelor de stingere în cazul unităților de alimentație publică, iar la spațiile pentru comerț nu sunt afișate instrucțiunile de apărare împotriva incendiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*