TVA-ul pentru transportul în scop turistic a fost redus la 5%

Egreta Hidroturism Resort din Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

Camera Deputaților în calitate de for decizional a adoptat în cursul zilei de 12 decembrie mai multe modificări ale Codului Fiscal printr-o serie de amendamente ce vizează reducerea cotei TVA.

Vor fi afectate serviciile de transport persoane în scop turistic sau de agrement, scutirea de la impozitul pe clădiri pentru stadioane și alte baze sportive precum și scutirea de accize pentru producătorii români de cidru și hidromel din miere.

Deputații au decis ca serviciile de transport persoane cu ambarcațiuni, telecabină, trenuri istorice și trăsuri în scop turistic și de agrement să aibă o cotă redusă de tva, respectiv 5% la fel cum de la 1 noiembrie a.c beneficiază și alte servicii din turism.

Deputatul social-democrat George Vișan consideră că acordarea acestor facilități fiscale va stimula creșterea turismului local și va încuraja proprietarii unor astfel de mijloace de transport să se devolte pe segmentul agrement.

“ANAF se confruntă din pacate cu un nivel crescut al evaziunii fiscale din partea agenților economici responsabili cu servicii de transport în scop turistic si de agrement.Consider că măsura reducerii cotei de TVA la 5% va fi un motiv suficient de bun pentru evitarea practicii de nedeclarare a veniturilor.
Un alt efect al micșorării cotei TVA pentru afacerile din acest domeniu ar putea reprezenta o reducere a tarifelor practicate.De asemenea surplusul de venit obținut în urma reducerii TVA ar putea fi utilizat pentru investiții de îmbunătățire a serviciilor sau de ce nu, creșterea salariilor angajaților sau crearea unor locuri noi de muncă” a precizat deputatul constănțean.
Proiectul de aprobare a Ordonanței cu modificările menționate va fi trimis spre promulgare președintelui României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*