Turoperator: „Republica Dominicană, destinația preferată a românilor la Târgul de Turism de primăvară”

Plajă din Maldive. FOTO SuzyT
Plajă din Maldive. FOTO SuzyT

Cele mai căutate destinații la ediția de primăvară a Târgului de Turism online sunt, potrivit agenției Karpaten Turism, Republica Dominicană, Maldive și Egipt, interesul românilor pentru destinații exotice fiind în continuă creștere, potrivit solicitărilor primite de agențiile de turism. Târgul de Turism online se desfășoară în perioada 15 – 21 februarie, iar turiștii își pot achiziționa vacanțele dorite cu reduceri de până la 65 la sută.

„Am prelungit zborurile directe către Republica Dominicană până în luna mai pentru a acoperi cererea tot mai mare. Peste 300 de turiști zboară săptămânal din România către această destinație, încurajați atât de prețurile foarte bune, cât și de faptul că nu este necesar testul PCR nici la plecare, nici la sosire și nu se impune carantina. Cazurile de COVID-19 sunt mult mai puține raportat la cele din România, de aici și absența restricțiilor, astfel că toată lumea se poate bucura în siguranță de vacanță, fără nicio grijă. De asemenea, Egiptul este printre cele mai bine vândute destinații în această perioadă. Avem programate până la 10 zboruri săptămânale către stațiunile de la Marea Roșie, atât din București, cât și din Iași, Cluj și Timișoara în perioada februarie – mai 2021”, a spus Alexandru Mărginean, director general Karpaten Turism.

Românii nu se tem de restricțiile din țările de pe lista galbenă: zboruri săptămânale către Maldive până în luna mai

Chiar dacă insulele Maldive se află în acest moment pe lista țărilor din zona galbenă, charterele sunt rezervate în totalitate până la finalul lunii martie, iar orice loc eliberat se ocupă aproape imediat.

„Am avut foarte puține anulări, sub 2-3 la sută, după ce insulele Maldive au intrat pe lista galbenă. Turiștii au așteptat un an pentru a se bucura de o vacanță la plajă și foarte puțini sunt dispuși să renunțe, cu atât mai mult cu cât lista galbenă se actualizează frecvent și e posibil ca situația actuală să se schimbe oricând. Primim în continuare foarte multe solicitări pentru această destinație, grație zborurilor directe și a pachetelor de cazare variate, mult mai accesibile decât în trecut”, a precizat Alexandru Mărginean.

Kenya, destinația-surpriză a primăverii

Una dintre destinațiile inedite ale primăverii este și Kenya. Zborul charter durează șapte ore și este operat cu o aeronavă de tip Airbus A330-200, care permite zboruri fără escală pe distanțe lungi.

„Este o destinație potrivită pentru orice vârstă, indiferent că îți dorești să stai la plajă sau să pornești în safari. Cel mai solicitat pachet turistic este cel care combină 2 nopți de safari cu 5 nopți la plajă, pornind de la 1500 de euro/ persoană. Pentru cei care-și doresc doar relaxare, pachetul de 7 nopți la plajă, all inclusive, zbor charter și transferuri incluse începe de la 999 euro/ persoană. Incidența de cazuri COVID-19 este foarte scăzută, astfel încât posibilitatea includerii pe lista galbenă este minimă. Totuși, în cazul impunerii restricțiilor de operare a charterelor, indiferent de destinație, garantăm rambursarea integrală a avansului primit de la clienți în termen de maximum 14 zile”, a mai spus Alexandru Mărginean.

Vacanțe de vară în destinații europene sigure, cu reduceri de până la 65 la sută

Turiștii care își rezervă vacanța de vară pe durata Târgului de Turism se bucură de mai multe facilități din partea agențiilor: reduceri semnificative și posibilitatea rambursării avansului în cazul în care intervin restricții de călătorie.

„Pentru vara 2021, am lansat chartere săptămânale din București și Cluj către Dubrovnik. Am contractat numeroase hoteluri, atât în Croația, cât și în Muntenegru, turiștii având posibilitatea să aleagă în care dintre cele două țări doresc să-și petreacă vacanța. Pentru ambele destinații, prețurile pleacă de la 319 euro de persoană”, explică Alexandru Mărginean.

Pentru a se proteja de situațiile neprevăzute care pot apărea în această perioadă, turiștii au, de asemenea, opțiunea de a încheia o asigurare medicală și storno cu acoperire de evenimente cauzate de pandemia de COVID-19, prin care sunt despăgubiți integral în cazul în care sunt depistați pozitiv înainte de plecarea în vacanță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*