Turismul din Dobrogea de Nord, sustinut de agricultura ecologica. Cei mai importanti actori ai acestui domeniu participa la un seminar desfasurat la Tulcea

Peisaj din Delta Dunării. FOTO Adrian BOIOGLU

Județul Tulcea continuă să își dezvolte turismul, căutându-se mereu noi soluții care să susțină această activitate. În acest scop, la jumătatea lunii martie municipiul Tulcea este gazda seminarului „Agricultura Ecologică – Pilon de Susținere al Turismului Responsabil în Delta Dunării“. 

Fostul președinte al Republicii Federale Germania, Christian Wulff, alături de ministrul Turismului și cel al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Mediului și cel de Finanțe ai României fac parte dintre invitații prezenți evenimentul ce se desfășoară în perioada 14-15 martie. Seminarul este organizat de Consiliul Județean Tulcea, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cluster Bio Danubius și Delta Organic Crops SCS.

În cadrul acestuia, alături de cei enumerați mai participă oameni de afaceri din agricultură și turism din județul Tulcea și mai mulți miniștrii din actualul Guvern se va discuta despre „Agricultura Ecologică – Pilon de Susținere al Turismului Responsabil în Delta Dunării“.

Seminarul are ca objective principale:

  • Identificarea mecanismelor pentru integrarea produselor eco / agricultura ecologică în dezvoltarea sustenabilă a turismului în destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord.
  • Brandul integrat de destinație — mijloc pentru consolidarea agriculturii ecologice și a turismului responsabil – piloni pentru dezvoltarea durabilă a județului Tulcea.
  • Crearea de standard privat pentru certificarea produselor ecologice.seminar
  • Punctele gastronomice locale — mijloc pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în destinație, prin integrarea activă a comunităților locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*