Trei destinații fierbinți pe care să le încerci în această iarnă

Trei destinații fierbinți pe care să le încerci în această iarnă. FOTO: freepik.com

În România temperaturile tind deja spre zero, iar mulți oameni caută destinații cu vreme caldă pentru această iarnă. În topul preferințelor românilor se află Egiptul, Dubai și Zanzibar. Sunt trei locații diferite, potrivite pentru fiecare buget.

Egipt

Interesul românilor pentru această țară a crescut considerabil din 2020 încoace, iar aceasta este una dintre cele mai în vogă destinații și pentru iarna ce a venit. Vremea este bună și în perioada de iarnă, în Hurghada și Sharm-el Sheikh se găsesc resorturi pentru toate buzunarele, iar prețurile la restaurante și atracții turistice sunt sub cele din Europa. În plus, această țară are și o istorie impresionantă, motiv pentru care Piramidele din Giza sunt principalul obiectiv turistic.

Piramidele din Egipt. FOTO Adrian Boioglu

Desigur, Egipt are o mulțime de situri istorice și temple ce merită vizitate. De asemenea, sunt mulți turiști care aleg să facă o croazieră pe Nil, unul dintre cele mai cunoscute fluvii din lume.

Reprezentanții unei agenții de turism au afirmat că interesul românilor pentru Egipt a crescut cu 700 la sută față de anul 2019. Iar o dovadă a popularității pe care această țară o are printre români este și prezența acestei destinații în campaniile de promovare ale unor companii. Spre exemplu, Vlad Cazino a oferit în vară 16 vacanțe duble All-Inclusive în Egipt utilizatorilor săi, cu condiții de participare foarte simplu de îndeplinit. Oferta a venit să completeze alte campanii interesante derulate de Vlad Cazino, care a mai acordat în trecut și lingouri de aur, o super autorulotă, mașini sport ori motociclete customizate de Cătălin Bordea.

Dubai

Dubai rămâne și în această iarnă o destinație la modă pentru turiștii români. Din țara noastră sunt zboruri directe zilnic către Dubai, iar vremea bună alături de construcțiile futuriste ce pot fi văzute aici fac ca aceasta să fie o destinație aleasă de mulți români. Burj Khalifa este una dintre marile atracții, fiind cea mai înaltă clădire din lume, la cei 828 de metri ai săi. Palm Jumeirah și Burj al Arab sunt alte puncte de atracție din Dubai. În plus, Dubai Marina reprezintă un loc pe care mulți îl pot considera un paradis, iar plimbările la shopping prin Dubai Mall nu lipsesc din itinerariul multor turiști.

Dubai, Burj al Arab. Foto: Cătălin Legănel

Dubai este o destinație potrivită și pentru plajă, fie că vorbim despre piscinele hotelurilor de lux, fie că vorbim despre plajele publice ce pot fi găsite în multe zone ale Emiratului. Cei care ajung în Dubai aleg și un safari în deșert, pentru un plus de adrenalină, iar acesta este însoțit în cele mai multe cazuri de o cină tradițională și un spectacol local. Dubai este o destinație mai scumpă decât Egipt, însă și condițiile oferite sunt diferite.

Zanzibar

Zanzibar rămâne o destinație populară pentru romanii atrași de vacanțe exotice. Când în România este iarnă, în Zanzibar vremea este potrivită pentru plajă. Iar multe agenții turistice oferă pachete pentru cei care vor să petreacă Sărbătorile în Zanzibar și nu numai. Zanzibar este recunoscută la nivel mondial pentru plajele cu nisip alb și apă turcoaz. Peisajele sunt cu adevărat divine, în timp ce localnicii sunt foarte ospitalieri cu turiștii.

Pe lângă plajă, în Zanzibar poți să mai faci snorkeling, să vizitezi Pădurea Jozani și pe cea de mangrove, să faci o excursie pe Prison Island, să te plimbi prin Stone Town și să hrănești țestoasele marine de la Acvariul Nungwi. În plus, dintre destinațiile exotice, Zanzibar este una dintre cele mai ieftine. Pe de altă parte, este și o destinație a contrastelor, deoarece în afară resorturilor de lux vei vedea o infrastructură destul de slab dezvoltată și oameni care trăiesc cu mari dificultăți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*