Trafic aerian în condiții de iarnă pe aeroporturile din București și Constanța

Avion

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiții de iarnă, conform programului de zbor.

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. În cursul dimineții, 12 curse aeriene au înregistrat întîrzieri de până la 40 de minute, generate de necesitsatea degivrării aeronavelor înainte de decolare și/sau de handlingul la sol îngreunat de condițiile meteo.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranță.

Aeroportul din Constanța, deschis în permanență

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa dezminte informațiile conform cărora pista ar fi fost închisă din cauza viscolului.

“Aeroportul este deschis operării aeronavelor în condiţii de iarnă. Se lucrează în permanenţă cu utilajele de deszăpezire (freze, lame, etc.). Având în vedere informațiile apărute în presă referitoare la închiderea aeroportului, ținem să precizăm că aeroportul a fost deschis permanent operării aeronavelor”, au anunțat reprezentanții aeroportului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*