Touroperator: „Vânzări mai mari cu 20 la sută pentru litoralul românesc în mai 2022 față de mai 2021”

Litoralul românesc. FOTO Paul Alexe

Reprezentanți ai peste 150 de agenții de turism românesc s-au reunit pe litoralul românesc, în perioada 26 – 29 mai, în cadrul evenimentului „4 zile legendare” pentru a marca debutul unui nou sezon estival.

Operatorii și specialiștii din turism consideră că litoralul românesc este mai bine pregătit decât anul trecut pentru a își întâmpina turiștii: noi investiții private și publice au fost finalizate, amenajarea plajelor este posibilă în condiții optime, prețul mediu al sejururilor rezervate a crescut sub nivelul inflației (+7,9 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut), iar oferta turistică din punct de vedere al serviciilor incluse este extrem de diversă (ex. pachete cu animație, spectacole și aquapark).

„În ultimul an pe litoralul românesc s-a văzut o dezvoltare puternică a zonei de balneo și spa, în special în Eforie Nord. Sudul litoralul își schimbă și el fața în bine cu investiții de peste 250 de milioane de euro. Sezonul începe cu șase plaje blue flag (trei în Mamaia, două în Eforie și una în Olimp) și, spre deosebire de anul trecut, se dau în folosință și extinderile de plaje, ceea ce va crește categoric confortul turiștilor. Toate sunt semnale bune, care ne dau încredere că sezonul 2022 va depăși rezultatele de anul trecut”, a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Touroperator.

Turiștii dau de altfel semne că vor reveni în număr mai mare pe litoralul românesc în acest an. Dacă în lunile martie și aprilie rezervările turistice pentru litoralul românesc au înregistrat valori reduse pe fondul războiului din Ucraina, în luna mai s-au vândut cu 20 la sută mai multe pachete decât în aceeași perioadă a anului trecut anunță Bibi Touroperator.

Cele mai cerute destinații litorale în acest an sunt Mamaia, unde în sezonul 2022 prețurile unui sejur de cinci nopți la patru stele variază între 5.700 de lei (demipensiune) și 13.500 de lei (pensiune completă), Eforie Nord, cu un preț pe sejur de cinci zile, la trei stele, de 2.760 de lei (pensiune completă) și Venus, cu un preț pe sejur de cinci nopți, la 2 stele, de 640 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*