Târgul Internațional de Turism ITB Berlin a fost anulat din cauza coronavirusului

Târgul de Turism de la Berlin a fost anulat.

Târgul Internațional de Turism ITB Berlin, cel mai important eveniment la nivel mondial dedicat turismului, în cadrul căruia Ministerul Economiei, Energiei și Mediul de Afaceri – Direcția Generală Turism urma să promoveze destinația turistică România, a fost anulat în contextul răspândirii virusului COVID-19 (coronavirus).

Ediția de acest an a târgului internațional de turism ITB Berlin era programată pentru perioada 4-8 martie. Ca măsură de siguranță impusă de organizatori pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul COVID-19, fiecare participant înscris trebuia să completeze o declarație pe propria răspundere prin care să garanteze că nu vine dintr-o zonă cu risc sau că nu a intrat în contact cu persoane din zonele puternic afectate. Cu toate acestea, având în vedere amploarea evenimentului și numărul mare de vizitatori așteptați din întreaga lume, pe fondul temerilor legate de coronavirus, mulți dintre expozanți și-au anunțat retragerea. Acești factori au determinat anularea evenimentului.

„Este cert, ediția de acest an a târgului internațional de turism ITB Berlin a fost anulată. Din nefericire, această decizie este o consecință a situației create de răspândirea coronavirusului. Cu toate acestea, în afara acestui moment sau a unui viitor imediat apropiat, doresc să fac un apel la calm și rațiune. Dacă ne uităm către China, în special, putem observa că trendul este descendent, așadar lucrurile par să se liniștească. Ar trebui să avem puțină răbdare. Tocmai, din acest motiv consider că excursiile programate pentru vară sau toamnă nu ar trebui anulate. Aș mai acorda timp înainte să iau decizia de a renunța la ele. Cât despre anulările călătoriilor programate în perioada imediat următoare în zonele puternic afectate și returnarea sumelor achitate, aș dori să precizez că statul nu poate interveni în relația economică dintre clienți și prestatorii de servicii. Cu toate acestea, cred că agențiile și companiile aeriene care doresc să își păstreze clienții pot face acest efort. Rolul statului este să se asigure că toată partea legislativă este respectată”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, în cadrul emisiunii Ca’n viață, difuzată de TVR 1, TVR 1 HD și online pe TVR+.

ITB Berlin, cel mai important eveniment la nivel mondial dedicat turismului, a fost reprogramat pentru anul viitor, în perioada 10-14 martie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*