Tabăra de pregătire pentru unități canine salvamont, organizată în Argeș

Tabăra de pregătire pentru unități canine salvamont organizată în Argeș. FOTO: Salvamont Argeș

Salvamont Argeș organizează în perioada 06 – 10 iunie, la Cabana Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan, „Tabăra națională de pregătire pentru căutare la suprafață destinată unităților canine salvamont”. Tabăra este organizată în colaborare cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România.

Participă unități canine din 13 județe din țară.

Salvamont Argeș este primul serviciu care a folosit un câine în salvarea montană și a inițiat conceptul de unitate canină Salvamont la nivel național.

Primul câine folosit a fost donat de salvamontiștii din Franța, în anul 2013, și a parcurs toate formele de pregătire din Franța împreună cu conductorul lui. Îl cheamă Helios și a participat alături de salvatorii montani la zeci de operațiuni de salvare.

Unitatea canină de intervenție la avalanșă este echipajul format dintr-un câine și salvamontistul său, echipaj care a parcurs formele de pregătire specifice din cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*