Studiu: românii din diaspora vor cheltui minimum 1.000 de euro pe concediul în țară, vara aceasta

O agenție de turism lansează un parteneriat de cashback pentru pasionații de călătorii

Aproximativ 86 la sută dintre românii intervievați consideră că prietenii și rudele lor plecate la muncă în afara țării vor petrece vara aceasta concedii în care vor cheltui peste 1.000 de euro în România, potrivit unui studiu recent realizat de TransferGo.

Astfel, dacă 60 la sută dintre cei intervievați consideră ca bugetul românilor din diaspora se va situa între 1.000 și 1.500 de euro, 26 la sută din respondenții la același studiu TransferGo sunt și mai optimiști, fiind de părere că românii din străinătate vor cheltui chiar și peste 2.000 de euro pe familie pentru un sejur în România vara aceasta. Mai mult, datele aceluiași studiu arată că aproape 70 la sută dintre românii chestionați au membri ai familiei sau prieteni care se vor întoarce în țară în această vară și aproape jumătate dintre ei declară că prietenii sau rudele și-au planificat și concediul în România odată cu reîntoarcerea în țara mamă.

„Revenirea în țară în lunile de vară, cu precădere în luna august, a românilor plecați la muncă în străinătate este o tendință observată anual, atât de autoritățile române la granițele țării, cât și de noi, la TransferGo. Cum anul trecut a fost unul atipic, de excepție, din cauza restricțiilor de circulație internațională, vara aceasta, odată cu relaxarea acestor restricții suntem de părere că vom vedea o reluare a acestui obicei și românii vor veni în număr mare să se bucure de concediu pe meleagurile natale, alături de cei dragi și astfel e firesc să aloce o parte din economiile făcute peste an în acest sens”, a declarat Marius Nedelcu, chief marketing officer, TransferGo.

Conform studiului, 43 la sută dintre români spun că au 1 – 2 membri ai familiei sau prieteni care vor reveni în România vara aceasta, în timp ce aproape un sfert au mai mult de trei rude sau prieteni plecați în străinătate despre care știu că se vor întoarce în țară în vacanța de vară.

De asemenea, motivul principal al reîntoarcerii, spun peste 80 la sută dintre români, este revederea familiei și prietenilor rămași în țară, pe care nu au avut posibilitatea de a-i vedea de foarte mult timp, însă 49 la sută dintre aceștia știu deja de la rudele sau cunoștințele lor din diaspora că venirea acasă va coincide și cu petrecerea vacanței în România în această perioadă.   Nu în ultimul rând, un procent de aproximativ 20 la sută dintre respondenți declară că cei apropiați lor din diaspora și care revin în această vară, vor încerca să își facă un rost în România cu economiile realizate în toată perioada petrecută peste hotare.

Cu toate acestea, aproape jumătate dintre români consideră totuși că diaspora are o contribuție financiară per ansamblu mică sau foarte mică la economia locală, iar 73 la sută dintre români subestimează valoarea reală a sumelor trimise în țară de către conaționalii lor de peste hotare, potrivit unei cercetări comandate de TransferGo și derulate la finalul anului 2020.

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*