Stațiunea Băile Tușnad, în vizorul studenților. Tabăra “Sănătate și frumusețe prin turism” a identificat cele mai bune metode de promovare a zonei

Tabără studențească la Băile Tușnad
Tabără studențească la Băile Tușnad

Facultatea de Business și Turism din cadrul Academiei de Studii Economice a organizat, în perioada 2-8 septembrie, la Tușnad, Școala de Vară ”Sănătate și frumusețe prin turism”.

Luni, 2 septembrie studenții de la mai multe facultăți din România au fost primiți în stațiune, iar Școala de Vară a început prin diverse activități de socializare pentru cunoașterea reciprocă a participanților.

Ziua de marți a început prin cuvântul de deschidere al lui Albert Tibor, primarul orașului Băile Tușnad, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice din România. Acesta a fost urmat de prelegerile: ”Turismul în Băile Tușnad” – a managerului al Centrului de Informare Turistică Băile Tușnad Wolfgang Gassner și ”Marketingul destinației Băile Tușnad” – a lui Mihai Tănase, conferențiar la Facultatea de Business și Turism, ASE. Acestea au fost urmate de o excursie cu minicarul la Rezervațiile Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohos.

Tot în această zi s-au creat echipe de lucru care au fost provocate să elaboreze noi strategii și activități care să vizeze dezvoltarea turismului în stațiunea Băile Tușnad și împrejurimi. În acest sens, în zilele ce au urmat, studenții au vizitat numeroase atracții turistice din zonă  și au experimentat diferite activități.

Miercuri, 4 septembrie, studenții au participat la prelegerile Gabrielei Țigu, profesor la Facultatea de Business și Turism, ASE – ”Turismul de sănătate, o provocare locală și națională” și a lui Grig Bute, jurnalist la ”Cațavencii” – ”Din tainele meseriei de jurnalist de turism”. A doua parte a zilei a fost destinată vizitării fabricii de bere artizanală ”Csiki Sor”, a orașului Miercurea Ciuc și a împrejurimilor.

Ziua de joi a fost preferata studenților, aceștia mergând în drumeție pe Stânca Șoimilor pentru ase bucura de aerul de munte și peisajele memorabile. Pentru a se relaxa după drumeție, după-amiaza au petrecut-o la Wellness Tușnad.

Vineri, 6 septembrie, studenții au participat la prelegerea lui Dumitru Ioncică – ”Istorie, cultură și turism în Transilvania”, care a fost urmată de câteva activități sportive pe pârtie, la Fun Park Băile Tușnad. În după-amiaza acestei zile, după studierea cu atenție a stării stațiunii,  participanții au definitivat proiectele pentru dezvoltarea turistică zonei.

Sâmbătă dimineață s-au prezentat proiectele, acestea fiind jurizate de către profesori și reprezentanții administrației locale. Premiul I a fost acordat echipei care a efectuat o cercetare referitoare la profilul turistului din Băile Tușnad. Premiul II a fost acordat către două echipe aflate la egalitate în urma jurizării: celei care elaborat un plan de marketing a stațiunii și celei care a creat o poveste pentru promovarea responsabilă a zonei, ”Izvorul Ursului”. 

Premiul III a fost acordat echipei care a creat un plan de reamenajare și dezvoltare a stațiunii Băile Tușnad. După-amiaza zilei de sâmbătă a fost una relaxantă, participanții Școlii de vară ”Sănătate și frumusețe prin turism” fiind invitați să se bucure de de activitățile organizate cu ocazia Festivalului Ursului, dar și la o sesiune de gătit în aer liber, unde au învățat cum se prepară gulaș-ul.

Ziua de duminică a fost cea în care participanții și-au luat râmas bun, însă arătându-se interesați să mai participe la școlile de vară din anii următori sau alte evenimente organizare de Facultatea de Business și Turism din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Școala de vară este organizată în fiecare an de către profesorii Facultății de Business și Turism pe diferite teme, în destinații diverse din România pentru a încuraja studenții să își vizita propria țară, dar și pentru a-i încuraja să urmeze cariere în domeniul turismului.

Tabără studențească la Băile Tușnad
Tabără studențească la Băile Tușnad

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*