Statistici îngrijorătoare pentru Litoralul românesc. Numărul turiștilor români și străini a scăzut în prima jumătate a anului 2018 față de 2017

Mamaia, mai goală în 2018. FOTO Cătălin Huțu

Litoralul românesc nu mai pare la fel de atractiv față de anul trecut. Lipsa evenimentelor organizate de Primăriilor din Constanța, Năvodari, Costinești, Mangalia și implicarea tot mai mică a agenților economici în promovarea litoralului a făcut ca turiștii să aleagă alte destinații.

Conform cifrelor oferite de Direcția Județeană de Statistică Constanța, în primele 6 luni ale anului 2018 a fost înregistrată o scădere de 2,1% a numărului de turiști, de la 295,2 mii la 289,1 mii persoane.

Și numărul înnoptărilor din primele 6 luni a scăzut. Astfel în 2018 au fost 874,7 mii de înnoptări, în timp ce perioada similară a anului 2017 a înregistrat 906,9 mii de înnoptări.

Nici la capitolul turiști străini nu stăm mai bine. În perioada ianuarie – iunie 2018, pe litoral au venit 23.027 turiști din străinătate, cu 7,5% mai puțini decît turiștii sosiți în perioada similară a anului 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. E normal, pe fondul ploilor din iunie.

    Rămâne de văzut cum evoluează numărul de turiști români în a doua jumătate a lui 2018, și agențiile și hotelierii lăudându-se că vouchere de vacanță au stimulat turismul pe litoral.

1 Trackback / Pingback

  1. EXCLUSIV Pagina de oficială de turism a Primăriei Constanța, închisă pentru neplata facturilor. În același timp, numărul turiștilor care au vizitat litoralul a scăzut în primele 6 luni ale anului | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*