Ambasada SUA la București a modificat taxa pentru eliberarea pașapoartelor

taxa de depunere a cererii pentru paşaport va creşte de la 25 de dolari la 35 de dolari. FOTO Sidney Pearce

Începând cu data de 2 aprilie 2018, taxa de depunere a cererii pentru paşaport va creşte de la 25 de dolari la 35 de dolari. Majorarea cu 10 dolari a taxei de depunere a cererii se aplică numai formularelor DS-11. Este vorba despre cererile depuse de persoanele care solicită primul paşaport după ȋmplinirea vârstei de 16 ani, minorii cu vârsta sub 16 ani şi persoanele care solicită ȋnlocuirea unui paşaport pierdut sau furat.

Majorarea nu se aplică solicitanţilor adulţi din categoriile ce pot obţine reȋnnoirea paşaportului prin poştă, folosind formularul DS-82. Aceştia pot trimite cererea şi documentele doveditoare către ambasadă prin poştă şi nu trebuie să se prezinte personal sau să plătească o taxă de depunere a cererii. Pentru mai multe informaţii despre reȋnnoirea paşaportului, vizitaţi site-ul Ambasadei.

Persoanele care depun formularul DS-11 plătesc două taxe separate: o taxă de cerere către Departamentul de Stat şi o taxă de depunere a cererii în locurile unde aceasta este acceptată: oficii poştale, tribunale sau biblioteci publice. Clienţii pot alege din cele 7.600 de birouri desemnate. Unele birouri sunt deschise şi noaptea sau ȋn week-end şi pot efectua şi fotografii pentru paşaport. Pentru a găsi cel mai apropiat birou de paşapoarte puteţi folosi Acceptance Facility Search Tool.

În general, Departamentul de Stat stabileşte taxele consulare la un nivel calculat astfel ȋncât să recupereze costurile guvernului S.U.A. pentru serviciile consulare pe care le efectuează. Ultimele evaluări au arătat că aceste costuri asociate primirii cererilor de paşapoarte sunt mai mari decât taxa de 25 de dolari percepută ȋn prezent.

Propunerea de modificare a taxei a fost publicată ȋn Registrul Federal sub formă de Notificare de de Propunere a unei Reglementări, iar comentariile publicului au fost acceptate până la data de 18 noiembrie 2016, timp de 60 de zile după data publicării. Reglementarea Finală, prin care se implementează modificarea, include răspunsurile Departamentului de Stat la comentariile relevante primite din partea publicului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*