Spectacolul “Femeia, eterna poveste” se joacă în premieră la Mamaia, la Harlequin by the Sea

Spectacolul “Femeia, eterna poveste” se joacă în premieră la Mamaia.

Vineri, 6 august, de la ora 21, la Harlequin by the Sea din Mamaia publicul aflat la mare și cel din Constanța este invitat la spectacolul „Femeia, eterna poveste”, o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie, o producție a Teatrului „Stela Popescu” din București.

În seara de 6 august, Harlequin by the Sea din Mamaia va deveni gazda acțiunii care se petrece pe terasa localului bucureștean „Leul și cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniștii sunt Maria (Ana Maria Ivan), proaspăt angajată la bucătărie și chelnerul Pavel (Cristian Neacșu). Povestea evoluează în jurul celor care se află în local, printre care Maria recunoaște un bărbat de la o masă, cel care urma să se căsătorească cu stăpâna ei, Tita Cristescu, ucisă în ziua de Crăciun a anului 1935. Bărbatul este acum însoțit de o tânără și, pentru ea, plătește o dedicație care deschide programul muzical al serii. Povestea alternează cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veți recunoaște cu siguranță, în interpretarea Crinei Matei și a lui Daniel Filipescu, precum „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară”, „Femeia, eterna poveste”, „Ce faci astă seară tu” și nu numai. La acea vreme, moartea Titei Cristescu fusese un scandal imens în presă, cu atât mai mult cu cât personajele implicate erau oameni importanți. Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plăpumarul”, unul dintre fondatorii și primul secretar al Partidului Comunist Român, iar cel despre care se credea că a omorât-o era celebrul inginer Liviu Ciulei.

Spectacolul “Femeia, eterna poveste” se joacă în premieră la Mamaia.

O seară de desfătări muzicale și dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspansul dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă ce lasă totuși o umbră de îndoială. La final, spectatorul va rămâne cu curiozitatea de a răsfoi istoriile Bucureștiului, de a regăsi imaginile sale în nuanțe de sepia și oamenii săi cu poveștile lor pasionale.

În distribuție se găsesc actorii Crina Matei, Ana Maria Ivan, Cristian Neacșu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Păunescu și Daniel Filipescu, instrumentiști Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Alexandru Burcă/Raul Kusak – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Dansează Silvia Maurițiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile. Spectacolul este o producție a Primăriei Municipiului București, prin Teatrul „Stela Popescu”.

Spectacolul programat pe 6 august, ora 21.00, la Harlequin by the Sea (situat pe Bulevardul Mamaia, lângă Hotel Central) se va relua pe 3 septembrie.

Biletele se pot cumpăra online, de pe platforma iabilet.ro și de la sediul restaurantului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*