Slujbe religioase, festivaluri de icoane și ouă încondeiate pentru turiștii care aleg să petreacă Paștele în Bucovina

Bucovina, una dintre cele mai potrivite locații pentru sărbătorile pascale

Turiștii care aleg să petreacă Sărbătorile Pascale în structurile de primire turistice situate în localitățile rurale din Bucovina (o destinație recunoscută pentru turismul cultural-ecumenic și nu numai), se vor bucura alături de gazdele lor, participând şi la evenimentele organizate în aproape toate localităţile din judeţul Suceava, descoperind tradițiile și obiceiurile locului și gastronomia locală tradițională.

Nu este singurul motiv pentru care turiștii vor alege Bucovina ca destinație, în oferta turistică a zonei fiind cuprinse mai multe tipuri de turism care pot fi practicate în această perioadă, cum ar fi: turismul religios, agroturismul, turismul de aventură (rafting, cățărări montane), turismul în natură, turismul balnear, agrement, etc.

Pentru a veni în întâmpinarea turiștilor, anual, Consiliul Județean Suceava în colaborare cu instituțiile de cultură, primăriile și agenții economici din județ, pregătesc un program al sărbătorilor, care cuprinde foarte multe activități și evenimente, în cadrul unui amplu proiect ,,Paștele în Bucovina-2019”.

Manifestările sunt împărțite în 4 etape: “De Florii în Bucovina”, “Săptămâna patimilor”, “Veniți de luați lumină în Bucovina!” și “Săptămâna luminată în Bucovina”. Evenimentele vor include slujbe religioase, expoziții și festivaluri de icoane și ouă încondeiate, concursuri de toacă și de ciocnit ouă, baluri ale gospodarilor, concerte pascale și spectacole folclorice.

Programul complet al manifestărilor culturale din această perioadă, organizate de Consiliul Judeţean Suceava şi instituţiile de cultură din subordine, în colaborare cu primăriile şi operatorii economici din judeţ poate fi consultat AICI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*