Silver Mountain Resort – complexul cu apartamente de vacanță din Poiana Brașov va fi operat în regim hotelier de 4 stele

Aproape 800 de hoteluri de trei, patru și cinci stele îi așteaptă pe turiști în stațiunile montane

Piață imobiliară din România consemnează cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în scop hotelier către un operator specializat: ansamblul rezidențial Silver Mountain Resort din Poiana Brașov va fi inclus în circuitul turistic ca unitate de patru stele cu 132 de apartamente disponibile, la care există potențialul de a se adaugă apartamentele vândute către actualii și viitorii proprietari, dacă aceștia vor opta pentru operarea apartamentului lor în regim hotelier.

Bookingpedia va fi operatorul apartamentelor și a facilităților din cadrul complexului. Pe lângă închirierea a 132 de apartamente din complex, va fi închiriată și sală multifuncționala ce cuprinde restaurantul, centrul spa și sălile de conferința. Suprafața utilă închiriată este de aproximativ 20.000 mp.

Închirierea celor 132 de apartamente din Silver Mountain reprezintă un eveniment deoarece marchează mai multe premiere în peisajul investițional autohton:

  • este cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în scop hotelier către un singur client corporate din ultimii 25 de ani din România;
  • orice client potențial care va dori să cumpere un apartament în acest complex va avea posibilitatea să achiziționeze nu doar un bun imobil, ci și un business la cheie – poate opta să continue contractul cu Bookingpedia și să ofere spre închiriere apartamentul în regim hotelier;
  • proprietarii existenți și cei care vor achiziționa un apartament în complexul Silver Mountain vor putea beneficia de o paletă largă de servicii hoteliere (restaurant, bar, acces la piscină, masaj, sală de fitness, valet parking, curățătorie, etc). Bookingpedia va dota sală de conferințe, centrul spa, restaurantul și bucătăria aferentă. De asemenea, operatorul Bookingpedia va amenaja un de loc de joacă pentru copii, centru de închiriere a echipamentului de schi profesionist, precum și un serviciu shuttle-bus pentru clienți către pârtiile de schi din Poiana Brașov. Dezvoltarea mixului de facilități de către Bookingpedia are scopul de a asigură clasificarea complexului de apartamente Silver Mountain Resort la 4*. Complexul Silver Mountain a fost deschis publicului începând cu 1 noiembrie 2018.

“Cu Silver Mountain Resort Poiana Brașov 4* ne consolidam prezența în Brașov și propunem un produs hotelier complet cu spații de cazare și ofertă de servicii într-o destinație montană de top. Clienții pe care-i avem deja în hotelurile pe care le administrăm caută locații noi, în mijlocul naturii și care să le transmită emoții pozitive, având în același timp toate facilitățile la dispoziție. La Silver Mountain ești înconjurat de natură cât vezi cu ochii, nu te simți sufocat de alte construcții, te simți liber și eliberat de stresul cotidian. Noi vom face totul pentru a creă aceste emoții clienților noștri “ a declarat Andreea Achitei, Partener Bookingpedia.

Tranzacția a fost intermediată de compania EST Hospitality, consultantul ales de Bancă Comercială Romană, proprietarul apartamentelor din Complexul Silver Mountain, compania fiind reprezentată de Mircea Drăghici, Managing Director și Catinca Nicolae, Consultant.

Silver Mountain Resort este amplasat în cea mai exclusivista destinație turistică din România, Poiana Brașov, la 15 km de orașul Brașov și la mai puțin de 180 km de București. La numai 3 km se află cele 12 părții de schi cu diverse grade de dificultate.

Complexul este construit pe un teren cu suprafața de 2,5 hă și cuprinde 4 clădiri de apartamente (A, B, G1 și G2) cu parcare subterană și clădire multifuncționala care găzduiește restaurantul, clubul și centrul spa (piscină interioară, piscină exterioară încălzită, Jacuzzi, sauna umenda și uscată, sală de fitness), fiind astfel asigurate toate facilitățile necesare pentru petrecerea vacanței la munte.

“Ne bucurăm că am finalizat cu succes această tranzacție. Există pe piață disponibilitate din partea multor investitori în domeniul hotelier, dar orice investitor responsabil se întreabă ce se va întâmplă cu bunul achiziționat, cine se va ocupă de el și cum își poate recupera investiția într-un interval de timp rezonabil. Existența unui operator hotelier profesionist la Silver Mountain, oferă răspuns la toate aceste întrebări și am convingerea că acest produs va oferi un exemplu de bune practici atât pentru alți investitori cât și pentru sectorul bancar” a declarat Mircea Drăghici, Managing Partner EST Hospitality.

Clădirile rezidențiale oferă o gamă variată de apartamente, de la garsoniere, la apartamente cu 2 până la 6 camere și tip penthouse. Apartamentele se caracterizează prin living spațios și o vedere superbă asupra muntelui și pădurii.
Întreagă proprietate cuprinde și o suprafața de teren liber de 23 hă care poate face obeictul unei tranzacții de investiție, alături de 61 de apartamente și locurile de parcare aferente, amplasate în clădirea G2, în timp ce apartamentele din clădirile A, B și G1 sunt în prezent promovate pentru vânzarea retail.

“Județul Brașov este un punct central pe hartă circuitelor turistice operate de agențiile de turism specializate în turismul de incoming, iar deschiderea Silver Mountain Resort vine în sprijinul nostru. În ultimii ani, orașul Brașov a devenit tot mai solicitat că destinație de afaceri și timp liber și, agențiile noastre întâmpina dificultăți în a găsi camere de cazare pentru grupurile organizate. Unii dintre turiștii noștri pot chiar investi în apartamentele de la Silver Mountain Resort. Locația este în proximitatea Brașovului, priveliștea este unică iar accesul este extrem de facil, “ a declarat Ovidiu Tudor, Președinte al Asociației Incoming România care reunește agenții turoperatoare specializate în turismul de incoming.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*