Sfat de la CFR Călători pentru cei care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă: rezervați-vă locul din timp

Călători în gara CFR. FOTO Cătălin Schipor

Pentru evitarea aglomerării trenurilor în această perioadă prilejuită de sărbătorile Pascale și pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători, cu respectarea distanței sociale prin aplicarea regulii “un loc liber, un loc ocupat”, CFR Călători îi roagă pe călători să-și facă rezervare din timp și să nu mai cumpere bilet în ultimul moment.

Trenurile au fost deja suplimentate pentru această perioadă, dar se recomandă cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii și pentru a se putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat. Cumpărarea cu anticipație a biletelor se poate face în această perioadă, înainte de plecare cu 10 zile.

De asemenea, se recomandă cumpărarea online de bilete de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar, este indicată efectuarea plății la ghișeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru și respectarea unei distanțe de minim de 2 m între călători la ghișeele caselor de bilete/ birouri de informații.

„Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații.

Menționăm că în Gara de Nord București și în alte stații au loc filtre la peroane, la trenurile aglomerate, pentru a ne asigura că urcă în trenuri doar pasagerii care au bilet, pentru a menține astfel regula de respectare a distanței sociale “un loc liber, un loc ocupat”.

Persoanele care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă cu trenul, sunt obligate să respecte toate prevederile Ordonanțelor Militare, regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății, și este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță“, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de 10 zile de pe următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței de cel puțin 2 metri față de celelalte persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*