Scrisoare deschisă a AMDTDD către Guvernul României ca urmare a știrilor false apărute cu privire la Delta Dunării.

Delta Dunării, o locație apreciată. FOTO AMDTDD

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) a remis o scrisoare deschisă în atenția premierului Nicolae Ciucă, precum și a miniștrilor Turismului, Daniel Cadariu, și al Apărăii Naționale, Vasile Dîncu, în care precizează că Delta Dunării rămâne o destinație de vacanță sigură, nefiind parte a războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Măsura a fost luată în urma apariției mai multor știri false cu privire la acest subiect.

Redăm, integral, scrisoarea deschisă remisă de AMDTDD:

„Către Guvernul României, în atenția domnului Nicolae Ciucă, prim-ministru al Guvernului României

Către domnul ministru Constantin- Daniel Cadariu, ministru al Antreprenoriatului și Turismului

Către domnul ministru Vasile Dîncu, ministru al Apărării Naționale

Delta Dunării NU este bombardată!

Delta Dunării NU face parte din război! Delta Dunării rămâne o destinație de vacanță sigură!

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, alături de membri și parteneri, reprezentând peste 50% din industria turismului din destinație, se văd nevoiți să transmită această scrisoare deschisă, ca urmare a valului de știri false apărute cu privire la Delta Dunării.

După doi ani de grele încercări, perioadă de pandemie, în timpul căreia turismul cu greu s-a menținut pe linia de plutire, la începutul anului 2022, rezervările in Delta Dunării indicau o revenire la normal. Cu mâhnire și tristețe constatăm că, noi românii, suntem principalul nostru inamic. Suntem obligați să tragem un semnal de alarmă cu privire la știrile și declarațiile  menite să alarmeze populația în mod eronat în legătură cu așa-zise bombardamente în Delta Dunării, care nu fac altceva decât să destabilizeze grav sectorul turistic și să ducă la anulări masive ale rezervărilor din partea turiștilor, români sau, și mai grav, străini.

Spre exemplu în cursul serii trecute, un post de televiziune național titrează: “Rusia a bombardat în Delta Dunării”. Nu, domnilor guvernanți, nu ne-am trezit sub niciun fel de bombardament al rușilor, ci sub bombardamentul propriilor conaționali, sub forma unei intoxicații media.

Mai mult, în cadrul aceleiași emisiuni, in același context, este citat domnul ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, cu mesajul “Există informația că rușii vizează canalele de transport”, o declarație pe care o considerăm scoasă din context și care suntem convinși că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării.

Cerem autorităților să se implice mult mai activ în promovarea destinațiilor de vacanță, din care face parte și Delta Dunării.

Va solicităm, domnule prim-ministu Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Nationale, Vasile Dîncu, să vă implicați activ, conform atribuțiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriți cu atenție fiecare declarație, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic și turiștii să aibă de suferit ca urmare a unor informații false propagate pe canalele media.

Vă solicităm să considerați,  așa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanți contributori la PIB-ul României și să nu acceptați subminarea acestei industrii, atât de greu încercate.

Vă invităm așadar să arătăm, încă o dată, că uniți suntem mai buni si să participați alături de noi la promovarea destinației de vacanță România, implicit a Deltei Dunării.

Cu deosebită considerație,

Președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment