FOTO VIDEO Cu barca pe canalele Deltei Dunării, o experiență de neuitat

Plimbare pe canale în Delta Dunării. FOTO Paul Alexe

O vacanță în Delta Dunării oferă nenumărate momente de neuitat. Nici nu poate fi altfel în acest loc unic, cel mai larg areal umed de pe Bătrânul continent, în care întâlnim cea mai bogată faună ornitologică din Europa, cu mai bine de 350 de specii de păsări, cu peste 100 de specii de pești și aproximativ 1300 de specii de plante și copaci.

Deschis la Sulina, în anul 2016, Centrul de vizitare al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării reprezintă locul perfect pentru a înțelege modul în care s-a format cel mai nou pământ românesc, dar și de a afla informații interesante despre biodiversitatea zonei.

„Centrul de vizitare de la Sulina își focalizează interpretarea tematică  pe povestea regiunii bio-geografice marin-costiere a Mării Negre, cu flora, fauna, geologia ei distinctă, şi interacţiunea omului cu istoria naturală şi peisajul. Centrul reprezintă o poartă-cheie pentru vizitatori, promovând înţelegerea regiunii, oportunităţi pentru explorarea ei, influenţând pozitiv comportamentul vizitatorilor. Este o parte importantă a unei reţele în dezvoltare de centre de vizitare şi o componentă intrinsecă a planului de management al vizitatorilor şi de zonare al Rezervaţiei Biosferei”, explică Florin Papadatu, consilier superior în cadrul ARBDD și ghid pentru echipa GoNEXT, care a vizitat Sulina la invitația Asociației Delta Dunării, principalul promotor al destinației turistice Delta Dunării.

După ce ne-am „înarmat” cu toate informațiile necesare, o plimbare cu barca pe canalele Deltei este, fără niciun dubiu, cea mai bună posibilitate de a cunoaște cu adevărat acest areal de o frumusețe rară. Cuvintele, oricât de meșteșugite ar fi, pălesc în fața realității. Inclusă încă din anul 1990 în patrimoniul natural UNESCO, Delta Dunării își dezvăluie adevărata față, cu vegetația sa bogată, unică în Europa, cu fascinantele specii de păsări, care ne surprind la fiecare pas, de la maiestuoșii codalbi (cea mai mare pasăre răpitoare din țara noastră) și până la cele două specii de pelicani ce pot fi întâlnite aici, pelicanul comun și pelicanul creț. Însă, mai presus de toate, acea liniște ireală, deranjată doar de sunetele păsărilor și de trecerea vântului prin stufăriș…

Desigur, ideal ar fi să încercați experiența unor plimbări ghidate cu caiacul, ceea ce oferă posibilitatea de a intra și pe cele mai ascunse canale din Deltă. Însă și plimbările cu barca sau șalupa oferă, pe lângă posibilitatea de a ajunge în locuri mai îndepărtate de cel de îmbarcare, și multe alte motive de satisfacție.

Oferta este extrem de variată și, în funcție de bugetul avut la dispoziție, se poate opta pentru tururi private sau cu grupul, excursii pe canale sau/și lacuri sau chiar tururi pentru fotografi! Evident, dacă vă aflați la Sulina și vremea este favorabilă, nu trebuie ratat turul cu șalupa la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră (de preferat la ora apusului), tur în care puteți admira farul vechi, genovez, farul nou, epava navei Turgut S, Golful Musura și Insula Păsărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*