Șantierul Vard Tulcea a livrat o nouă comandă pentru o navă de croazieră

O parte dintr-o navă de croazieră, construită la Tulcea, a părăsit șantierul Vard Tulcea. FOTO Vard Tulcea

În dimineața de miercuri, 8 aprilie 2020 la ora 6.30 s-a desprins de la cheu armare comanda 6289 a Vard Tulcea, reprezentând o parte dintr-o navă de croazieră, care după un voiaj de aproximativ 10 zile va ajunge în șantierul naval Fincantieri din Genova, Italia.

Partea de navă de croazieră 6289 construită la Tulcea face parte dintr-un proiect contractat de șantierul Fincantieri din Genova cu compania americană Virgin Voyages, cu capacitatea de 2,700 pasageri, deplasament de 60,000 tone și putere totală instalată de 4,800 kW.

Scopul de lucru Vard Tulcea al părții de nava 6289 a constat în:

  • Parte de navă cuprinzând două Săli de mașini, compartimente pentru agregate aer condiționat (complet echipate) și camera frigorifice, cabine echipaj – cu greutate construită 5,350 t, lungime 104 m, lățime 38 m, înălțime 14 m;
  • 12 module separate cu greutatea de 1,570 t ambarcate deasupara părții de navă, urmând să fie montate în Italia în alte zone ale navei de croazieră;

Pentru aceeasi navă de croazieră, Vard Tulcea urmează să mai construiască încă 6 module pe care să le livreze în Italia în trimestrul al IV-lea a acestui an.

Vard este un grup de șantiere navale orientat pe construcția de nave specializate, nave de pescuit, nave militare și nave de croazieră facând parte din compania Finantieri Grupul VARD are în componență 9 șantiere situate în Norvegia(5), Brazilia(1), Vietnam(1) și România(2).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*