Salvatorii clujeni s-au antrenat în Cheile Turzii pentru a putea interveni mai ușor dacă turiștii vor avea nevoie

Salvamont-Salvaspeo Cluj a organizat un intens antrenament de pregătire pentru salvatorii montani voluntari.

În plin sezon de vizitare a Rezervației Naturale Cheile Turzii, când afluxul turiștilor este considerabil mai mare iar riscul de accidente este și el destul de ridicat, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a organizat un intens antrenament de pregătire pentru salvatorii montani voluntari.

Desfășurat pe versanții abrupți din Cheile Turzii, scopul acestui antrenament a fost acela de repetare a tehnicilor de salvare din verticală și din teren accidentat și, respectiv, aplicarea lor practică pe teren.

Astfel, o echipă de salvatori montani a simulat o salvare din pereții defileului, victima fiind evacuată din verticală până pe poteca turistică cu ajutorul tehnicilor de corzi, extrem de folosite la evacuarea victimelor în timpul verii.

„E o inițiativă bună întrucât asigură tuturor salvatorilor montani, fie ei angajați sau voluntari, un nivel de pregătire optim, astfel încât să poată interveni în orice moment, în mod corespunzător, pentru salvarea turiștilor” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Acest exercițiu a fost organizat în special pentru voluntarii și aspiranții Salvamont Cluj, în scopul exersării și repetării tehnicilor de salvare învățate, precum și pentru pregătirea în vederea obținerii atestării de salvator montan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*