Salvamont Argeș a primit autospeciale de intervenții de la DSU

Autospecială pentru Salvamont Argeș. FOTO CJ Argeș

Astăzi, au intrat în dotarea Salvamont, respectiv a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 51 de autospeciale pentru intervenții în zone greu accesibile. Două dintre aceste autospeciale, în valoare totală de 210.000 euro, au fost alocate județului Argeș.

La venirea în județ, directorul Ion Sănduloiu i-a prezentat președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și administratorului județului Cristian Puiu, unul dintre ansambluri, pentru că fiecare Jeep este utilat și cu o remorcă pentru transport câini.

“Mă bucur că, prin fonduri europene obținute de Ministerul de Interne, unitățile Salvamont din țară au fost dotate cu aceste autospeciale. Consiliul Județean a alocat Salvamont Argeș o autospecială însă, fără îndoială, era nevoie de mărirea flotei de intervenții, pentru că avem cele mai înalte și mai dificile vârfuri montane din țară. În plus, așa cum am apreciat de fiecare dată, sunt mândru de echipa de la Salvamont Argeș. Cred că băieții noștri sunt printre cei mai profesioniști nu doar din România, iar dovadă stau nenumăratele intervenții reușite, ceea ce pentru turiști înseamnă un plus de încredere că pot descoperi munții din Argeș în condiții de siguranță” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

“La dotarea pe care am primit-o de la Consiliul Județean, la începutul anului trecut, se adaugă încă două autospeciale, două Jeep-uri dotate fiecare cu câte o remorcă climatizată pentru transport câini. Județul Argeș a beneficiat de două ansambluri care au venit complet utilate – girofar, proiectoare reglabile, dotate cu targă specială, set de atele, defibrilator, tot ceea ce înseamnă primul ajutor calificat. Scaunele din spate se rabatează și există un sistem pe care se poate prinde acea targă astfel încât accidentatul să poată fi transportat până la ambulanță. Remorca de transport câini este o inițiativă a Salvamont Argeș. Proiectul nostru cu unitățile canine a prins contur în 2016, iar în 2017 am solicitat conducerii DSU ca 10 dintre mașini să fie dotate și cu remorci pentru transport câini. Între timp, sunt 26 de câini operaționali în 14 județe din țară.
Fiecare ansamblu a costat 105.000 euro, astfel că vorbim de o finanțare substanțială din bugetul european, fără să afectăm bugetul județean” – Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

În cadrul evenimentului, Salvamont Argeș a fost evidențiat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România (DSU) Raed Arafat, pentru apariția unităților canine de salvare montană în țara noastră. Ministrul de interne Cătălin Predoiu a făcut cunoștință, cu această ocazie, și cu Helios, primul câine salvator motan atestat în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*