S-au montat panouri în Azuga și Predeal pe Drumul Tunului și zona tranșeelor din 1916

Montarea de panouri către vârful Clăbucet

Printr-un proiect al seniorilor noștri finanțat de ONCR/Lidl, s-a început montarea panourilor informative din Azuga și Predeal către Vârful Clăbucetul Taurului, acolo unde crucea ridicata cu putin timp în urmă străjuiește urmele tranșeelor armatei române din luptele de la Predeal, octombrie 1916.

Pe 13 octombrie sunt așteptați să se alăture și voluntari, urmând a se porni din Azuga, pe Drumul Tunului, traseu pe care a fost urcat în acele vremuri armamentul până în vârf. Sus se va instala, simbolic, un stâlp cu panou și steagul României, în cadrul momentului comemorativ dedicat Centenarului și eroilor căzuți pe înălțimile munților în Războiul pentru Reîntregirea Neamului.

Toate acestea sunt posibile prin inițiativa și deosebita dedicare a Cabana Gârbova Predeal, cu sprijinul real al Primăriilor și Centrelor naționale de informare și promovare turistica Cnipt Azuga și Visit Predeal, Salvamont Prahova și Predeal Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont, Asociația Montana Carpați Proiectul “Drumul tunului-marcarea tematica a traseului Azuga-Vf. Clăbucetul Taurului-zona tranșeelor din Primul Război Mondial (masivul Gârbova din munții Baiului), în anul Centenarului Marii Uniri” face parte din programul “Implicat în comunitate” desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României (ONCR) și finanțat prin programul de granturi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*