Transfăgărășanul, deschis începând cu 1 iulie. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție și să evite… urșii

Transfăgărășan. FOTO Adrian Boioglu
Transfăgărășan. FOTO Adrian Boioglu

Veste bună pentru cei care și-au planificat vacanța pentru zilele următoare. Se deschide și tronsonul între Piscul Negru și Bâlea Lac de pe Transfăgărășan.

Circulația rutieră se reia din data de 1 iulie, începând cu ora 11:00, pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule.

Lucrările de punere în ordine pe sectorul administrat de DRDP Brașov au durat aproximativ 4 săptămâni. Au participat 25 de angajați de la SDN Sibiu, Secția Producție a DRDP Brașov și Districtul Bâlea care au lucrat cu 5 utilaje.

S-au evacuat peste 500 de metri cubi de piatră și stâncă, aproximativ 2000 de metri cubi de zăpadă și s-au reparat și instalat in jur de 500 de metri lineari de parapet.

“Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce poate duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”, au transmis reprezentanții DRDP.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*