S-a dat startul la Carpathian MTB Epic 2018, Fundata

Carpathian MTB 2018

Prima cursă multi-etapă din România înregistrată în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), la categoria S2, se desfășoară în perioada 16-19 August la Cheile Grădiștei – Fundata, eveniment la care Ministerul Turismului este partener.

Mulți cicliști celebri și pasionați, de la campioni Europeni până la cei de nivel mondial, din 25 de țări, concurează în cursa 4-day EPIC. Echipa MPG România este încântată să ureze bun venit Ambasadorilor de eveniment sportivi renumiți, carea cucerit podiumurile la unele dintre cele mai grele concursuri de mountain bike din lume.
Competiția se anunță a fi și mai strânsă la cea de a doua ediție a sa, printre campionii internaționali și naționali aflându-se nume sonore în domeniu.

Carpathian MTB Epic 2018este deschis tuturor iubitoilor de MTB din țară și de peste hotare, atât profesioniști cât și amatori, oferind 2 variante de concurs:

4-day EPICinclude un Prolog și 3 etape zilnice de competiție. Prologul, care va avea loc joi, 16 august, este o cursă în format XCT, pe un traseu de 11 kilometri. Cele 3 etape, organizate în perioada 17-19 august 2018, sunt în format XCM (Cross-country Marathon) și se desfășoară pe câte un traseu distinct de concurs, pe o distanță de 60 km fiecare, având plecarea și sosirea la Cheile Grădiștei – Fundata. Totalul diferenței de nivel acumulate în urcare, pe durata celor trei etape, este de 8.500 m.

1-day Challengeare loc pe 19 august a.c. și, ca noutate față de prima ediție, propune un traseu mai scurt, de numai 40 km, special realizat pentru a oferi riderilor amatori, care nu au atins încă un nivel de pregătire necesar pentru cursa 4-day EPIC, ocazia unei experiențe MTB autentice în cadrul unui concurs internațional de top.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*