Ruta Muzeelor Etnografice în aer liber din România a fost recunoscută pe plan național

Ruta Muzeelor Etnografice în aer liber din România a primit recunoașterea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, fiind a treia Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan național.

Lungimea totală a rutei este de 1.011 km și se desfășoară pe traseul: București → Sibiu → Cluj Napoca → Gherla → Dej → Cășeiu → Rohia → Târgu Lăpuș → Rogoz → Târgu Lăpuș → Baia Mare → Negrești-Oaș → Săpânța → Sighetu Marmației → Ieud → Dragomirești → Moisei → Borșa → Cârlibaba → Ciocănești → Câmpulung Moldovenesc.

Ruta Muzeelor Etnografice în aer liber din România urmărește promovarea în comun a obiectivelor descrise în proiect, care reprezintă o dovadă a existenței poporului român în această zonă a Europei, popor care a știut să-și prețuiască istoria și comorile culturale moștenite de la înaintași. Astfel, este creat un produs turistic inovativ, care poate fi valorificat de agențiile de turism din țara noastră și nu numai, ca parte a unor pachete turistice.

Ruta a fost realizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș, Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației, Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc și Muzeul Național al Bucovinei din Suceava.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*