Revoluția digitală din industria jocurilor de noroc

Jocurile de cazino în format digital vor domina piața jocurilor de noroc în viitor?

Începând cu anul 1994, atunci când Micrograming a lansat primul software pentru cazinourile digitale, industria jocurilor de noroc a evoluat într-un ritm amețitor. Lansarea primei platforme de iGaming, InterCazino (1996), a marcat momentul începerii revoluției digitale în acest domeniu. După anul 2000, numărul site-urilor cu jocuri de cazino a început să crească, ca zece ani mai târziu, platformele mobile cu jocuri de noroc să propulseze și mai mult această industrie.

Spre deosebire de cazinourile și sălile de jocuri terestre, platformele de iGaming permit stocarea unui număr mare de jocuri, așa cum este https://icecazino.com/ro/pacanele-777, în medie, un cazino digital având un portofoliu format din 1500-2000 de jocuri. Lansarea cazinourilor VR din Metaverse consolidează și mai mult piața jocurilor de noroc în format digital, care vor ajunge la încasări de 114 miliarde de dolari până în 2028. Acest lucru înseamnă că viitorul jocurilor de cazino va fi digital?

Cazinourile digitale și influența asupra creșterii popularității jocurilor de noroc

La nivel global, 4,2 miliarde de persoane au încercat jocurile de noroc, în timp ce 1,6 miliarde de oameni joacă în mod constant. Înainte de lansarea site-urilor cu jocuri de noroc, numărul oamenilor care mergeau în locațiile terestre de cazino nu era atât de ridicat. Una dintre cele mai active piețe digitale de cazino este Europa, acolo unde ponderea acestui format de jocuri de noroc înseamnă încasări de 36,4 miliarde de euro dintr-un total de 87,2 miliarde de euro în 2021.

Analiștii din acest domeniu indică o creștere a nivelului veniturilor obținute de platformele mobile de cazino de până la 53,75 miliarde de dolari în 2025. Peste 5.340 de afaceri și 1.008.752 de milioane de locuri de muncă au fost create de către revoluția digitală din jocurile de noroc până în 2022. Astăzi, piața jocurilor de noroc ocupă locul 49 în topul celor mai mari industrii la nivel global. Faptul că 26 la sută din populația lumii pariază și joacă la cazino se datorează în mare măsură platformelor de iGaming.

Cum au evoluat jocurile de noroc în format digital de-a lungul timpului?

Anul 1994 marchează momentul zero pentru piața digitală de cazino și pariuri sportive, atunci când Microgaming creează primul software dedicat rulării unor astfel de jocuri în mediul online. Lipsa posibilității verificării tranzacțiilor efectuate în mediul digital ridica o problemă majoră pentru acest sector al jocurilor de noroc, dar aceasta a fost rezolvată cu succes în 1995. Un an mai târziu, în 1996, InterCazino devenea prima platformă de iGaming din lume.

Până în anul 2000, numărul cazinourilor online a crescut, dar majoritatea acestor platforme cu jocuri de masă și de cărți în format digital nu dispuneau de o licență care să le confere legalitate. Se estimează că, din 14.000 de site-uri (câte erau disponibile în 2006), numai 15 la sută dintre acestea erau licențiate (autorizația era obținută în jurisdicții insulare, precum Gibraltar, Malta, Belize, Isle of Man, Cipru, etc).

În perioada 2003-2007, numărul jucătorilor care activau pe platformele de iGaming a crescut cu 70 la sută. În ciuda numărului mare de jucători și a popularității în creștere a jocurilor de noroc în format digital, faptul că unele site-uri ofereau acoperire pentru derularea unor infracțiuni, precum spălarea de bani sau finanțarea unor activități ilegale a determinat o reacție din partea autorităților din numeroase state.

Astfel, începând cu anul 2010, platformele de iGaming trebuie să dețină o licență valabilă într-o jurisdicție recunoscută la nivel internațional pentru a putea oferi jocuri de noroc de la distanță. În România, de exemplu, situația jocurilor de noroc în format digital a fost reglementată în mod serios abia în 2016, atunci când Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a emis primele licențe pentru teritoriul țării noastre.

Chiar dacă multe site-uri cu jocuri de noroc dispun de o licență internațională, nu toate sunt recunoscute și accesibile pe teritoriul anumitor state. Acest lucru se întâmplă și în România, unde există o listă neagră a platformelor de iGaming, ce este întocmită și actualizată în mod constant de către ONJN. Astăzi, piața digitală de cazino reprezintă o sursă importantă de venituri pentru multe țări ale lumii, tocmai pentru că aceasta are un caracter legal.

Viitorul jocurilor de noroc în format digital se bazează pe AI?

Datorită revoluției digitale, jocurile de noroc au devenit din ce în ce mai atractive din punct de vedere estetic și al câștigurilor. Cazinourile online oferă jocuri cu jackpot-uri progresive înlănțuite, sloturi VR și păcănele 3D, ruletă, blackjack, baccarat și jocuri concurs în sistem interactiv, cu dealeri reali, întocmai că în cazinourile fizice. Cele mai noi platforme de iGaming (VR, AR și cu criptomonede) atrag un număr din ce în ce mai ridicat de jucători de pe site-urile tradiționale de cazino.

Platformele din Metaverse se bazează pe tehnologii avansate susținute de Inteligența Artificială pentru a le oferi jucătorilor din întreaga lumea cea mai bună experiență de joc online. Direcția de evoluție a jocurilor de noroc în format digital este cât se poate de clară: multi-universul AI le permite jucătorilor să joace online exact ca în cazinourile fizice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*