Restricții de circulație pe anumite sectoare de drum din Bulgaria. Sunt vizate autovehiculele cu masa de peste 12 tone

PTF Vama Veche. FOTO GoNext.ro

Serviciul Poliţie Rutieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Bulgaria va restricţiona, pe anumite sectoare de drum din Bulgaria, circulaţia pentru mijloacele de transport cu masa de peste 12 tone, inclusiv ansamblu de vehicule, cu remorci și semiremorci, mașini și utilaje agricole, tractoare, utilaje și mașini specializate pentru lucrări, în anumite zile ale săptămânii şi în diferite perioade de timp. Autoritățile de frontieră bulgare au informat Poliţia de Frontieră Română, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu-Ruse despre această situație.

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Şoferii care conduc mijloace de transport cărora li se aplică astfel de restricţii, trebuie să aleagă din timp locuri de parcare corespunzătoare, înainte de segmentul de drum restricţionat circulaţiei. Conducătorii auto vor avea obligaţia să aştepte în aceste locuri de parcare până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Bulgaria.

În aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Bulgariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

Totodată, autorităţile bulgare au informat că au elaborat în acest sens o broşură informaţională, tradusă inclusiv în limba română, care va fi distribuită de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în toate punctele de trecere a frontierei, şoferilor de camioane şi şoferilor celorlalte tipuri de mijloace de transport cu masa de peste 12 tone, care vor intra pe teritoriul Bulgariei.

Detaliile care se regăsesc în broşura informaţională se referă la:

Autostrăzile din Republica Bulgaria pentru care se aplică restricţiile:

Perioadă Zi din săptămână Interval orar Tronson/

Drum

Segment de drum
 

 

 

1 iunie – 15 septembrie inclusiv

În fiecare VINERI 18.00 – 20.00 Autostrada TRAKIA Sofia – Plovdiv pe direcția de mers către Burgas
În fiecare DUMINICĂ 16.00 – 20.00 Burgas – Sofia pe direcția de mers către Sofia
În fiecare SÂMBĂTĂ 10.00 – 14.00 Autostrada STRUMA Nodul de comunicație rutieră Daskalovo – PCTF Kulata pe direcția de mers către Kulata
În fiecare DUMINICĂ 16.00 – 20.00 Autostrada MARIȚA Svilengrad – autostrada TRAKIA pe direcția de mers către autostrada TRAKIA

 Drumuri de categoria I și a II-a din Republica Bulgaria pentru care se aplică restricţiile:

Perioadă Zi din săptămână Interval orar Tronson/

Drum

Segment de drum Traseu de ocolire
 

 

1 iunie – 15 septembrie

inclusiv

În fiecare VINERI 17.00 – 20.00  

I-1

Din satul Rebărkovo până la Botevgrad pe direcția de mers către Sofia Drumul II – 16 Rebărkovo – Svoghe – Centura de ocolire a Sofiei
În fiecare DUMINICĂ 14.00 – 20.00
În fiecare VINERI 17.00 – 20.00  

I-1

De la Blagoevgrad până la PCTF Kulata pe ambele direcții de mers  

X

În fiecare DUMINICĂ 14.00 – 20.00
În fiecare VINERI 17.00 – 20.00  

I-5

Ruse-Veliko Târnovo pe ambele direcții de mers  

X

În fiecare DUMINICĂ 14.00 – 20.00
În fiecare VINERI 17.00 – 20.00  

I-9

Varna-Burgas pe ambele direcții de mers  

X

În fiecare DUMINICĂ 14.00 – 20.00
În fiecare VINERI 17.00 – 20.00  

II-99

Burgas – Țarevo pe ambele direcții de mers  

X

În fiecare DUMINICĂ 14.00 – 20.00

 Sărbătorile oficiale ale Republicii Bulgaria pe durata cărora se aplică restricţiile:

Perioadă Ziua Interval orar
Sărbători oficiale și toate perioadele, în care este stabilită mai mult de o zi liberă sau zi de sărbătoare Ultima zi lucrătoare înainte de începerea zilelor de sărbătoare ale statului bulgar 16.00 – 20.00
Ultima zi liberă (de sărbătoare) 14.00 – 20.00

 

Drum Segment de drum
Toate autostrăzile Autostrăzile TRAKIA, HEMUS; LIULIN, STRUMA, MARIȚA, CERNO MORE
I-1 De la satul Rebărkovo până la Botevgrad pe direcția de mers către Sofia (traseu ocolitor – drum II-16 – Rebărkovo – Svoghe – Centura ocolitoare a Sofiei)
I-1 De la Botevgrad către PCTF Kulata pe ambele direcții de mers
I-4 Nodul de comunicație rutieră “Koritna” – Veliko Târnovo – Șumen pe ambele direcții de mers
I-5 Ruse – Veliko Târnovo pe ambele direcții de mers
I-8 PCTF Kalotina – Sofia pe ambele direcții de mers
II-8 Centura ocolitoare a Sofiei
I-9 Varna – Burgas pe ambele direcții de mers
II-99 Burgas – Țarevo pe ambele direcții de mers

Zilele de sărbătoare oficiale ale Republicii Bulgaria pentru anul 2019

26 – 29 aprilie – Paștele (zile libere)

1 mai – Ziua Muncii (zi liberă)

6 mai – Sf. Gheorghe, Ziua Armatei Bulgare (zi liberă)

24 mai – Ziua Educației și Culturii bulgare și a Scrierii Slavone (zi liberă)

6 septembrie – Ziua Unirii Principatului Bulgariei cu Rumelia de Est (zi liberă)

22 septembrie – Ziua Independenței Bulgariei (zile libere 22 și 23 septembrie)

24 – 26 decembrie – Crăciunul (zile libere)

Măsuri administrative dispuse de autorităţile bulgare

1.Reținerea permisului de conducere al șoferului pentru un termen de o lună, pentru cel care pătrunde după indicatorul care interzice accesul respectivului mijloc de transport prin introducerea unei măsuri de restricție sau interdicție a circulației în afara localităților (art.171, pct.1, lit.j din Legea privind Circulația pe Drumurile Publice);

2.Oprirea din circulație sau imobilizarea mijlocului de transport pentru un termen de trei luni pentru proprietarul, care conduce sau permite conducerea mijlocului de transport de către alt șofer pe segmentul de drum în care a fost introdusă măsura temporară de restricție sau interdicție a circulației în afara localităților (art.171, pct.1, lit.n din Legea privind Circulația pe Drumurile Publice).

3.Sancțiuni aplicate conducătorului auto, care pătrunde după indicatorul care interzice accesul respectivului mijloc de transport în cazul măsurii temporare de oprire a circulației: suspendarea exercitării dreptului de a conduce un mijloc de transport pentru un termen de o lună și amendă contravențională în cuantum de 300 leva (BGN) – conform art.183, alin.7 din Legea privind Circulația pe Drumurile Publice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*