Restaurantele și cafenelele în interiorul clădirilor vor fi redeschise începând cu data de 1 septembrie

Restaurant. FOTO FotografieLink

Restaurantele și cafenelele în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, vor fi redeschise începând cu data de 1 septembrie, a decis, joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a adoptat în acest sens Hotărârea nr. 43. Măsura se aplică însă numai în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, se aprobă reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori. Programul de lucru al operatorilor economici nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

De asemenea, se aprobă deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Pe de altă parte, măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor, se menține.

Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 01 septembrie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*