Reprezentanții guvernelor din România, Bulgaria, Grecia și Serbia au discutat în videoconferință despre viitorul călătoriilor și turismului

PTF Vama Veche. FOTO GoNext.ro

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, a participat, alături de ministrul Virgil-Daniel Popescu, Premierul Ludovic Orban, Prim-miniștrii bulgar și grec și, respectiv, Președintele Serbiei la o reuniune informală, în format cvadrilateral Bulgaria-Grecia-România-Serbia, desfășurată în sistem de videoconferință.

Reuniunea, organizată la inițiativa părții bulgare, s-a constituit într-un exercițiu de consultare în perspectiva unor posibile viitoare măsuri de relaxare, de o manieră coordonată, a restricțiilor de circulație, în scop de afaceri, umanitar, familial, respectiv turistic, între cele patru state.

Prim-ministrul român a informat în legătură cu dezbaterea în curs, din Parlamentul României, referitor la legislația cu privire la instituirea stării de alertă. S-a convenit, astfel, menținerea unui contact strâns între cei patru lideri, fiind evocată, de asemenea, de către partea bulgară, intenția de organizare a unei reuniuni formale, la nivel cvadrilateral, în viitorul apropiat.

La întâlnire au participat și Bogdan Lucian Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, Lucian Nicolae Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Norocel-Pompiliu Stroe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-Ministrului și Theodor-Cosmin Onisii, consilier de stat pentru politica externă, în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*