Recomandări ale jandarmilor pentru turiștii care vor face drumeții montane

Recomandări ale jandarmilor pentru turiștii care vor face drumeții montane. FOTO Jandarmeria Cluj

Pentru siguranţa turiștilor care vor face drumeții montane în acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani clujeni fac mai multe recomandări:

Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase), prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;

Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, cuțitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil;

Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;

Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

Folosiţi numai traseele marcate. Urmăriţi marcajele de pe traseu;

Nu vă abateți de la traseu și evitați scurtăturile;

Nu consumaţi băuturi alcoolice deoarece acestea diminuează capacitatea de efort;

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții puteți solicita ajutorul jandarmilor montani din Muntele Băișorii, Călățele-Fântânele și Gilău prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*