Reabilitarea Casei Memoriale „George Enescu” a fost finalizată

Casa Memorială George Enescu de la Liveni. FOTO CJ Botoșani

O nouă investiție majoră în domeniul cultural a fost finalizată de către Consiliul Județean Botoșani.

Procesul de reabilitare și restaurare a Casei Memoriale „George Enescu” de la Liveni a fost finalizat, iar în marți, 28 noiembrie 2023, a fost făcută recepția lucrărilor realizate în cadrul proiectului transfrontalier „History and Music – values that bring us together”. Valoarea totală a proiectului este de 1,43 milioane de euro, iar partea care a revenit Muzeului Județean fiind de peste 650 de mii de euro. Consiliul Județean a asigurat o cofinanțare de 126 de mii de euro.

„Casa Memorială «George Enescu» din Liveni este o moștenire de neprețuit. Prin implementarea acestui proiect transfrontalier am reușit să readucem la viață casa «mică cu pridvor de lemn vopsit, unde se uscau funiile de ceapă la soare», așa cum și-o amintea marele compozitor în memoriile sale. Am convingerea că acesta este modul cel mai potrivit pentru a-i onora memoria și a-i cinsti marea creație”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Prin proiectul „History and Music – values that bring us together” s-a restaurat zidăria, tâmplăria de lemn, atât cea interioară, cât și cea exterioară, și s-au refăcut pardoselile și acoperișul. Lucrările au vizat și curtea casei, unde s-au refăcut gardul, fântâna, aleile și rigolele și s-a realizat o scenă din piatră naturală pentru evenimente e în aer liber.

Imobilul nu mai beneficiase de îmbunătățiri din anii ’90, însă atunci lucrările nu au fost de anvergură, ci doar reparații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*