Stațiunea Eforie – de la plaja pe care ai 14 ore de soare, la turismul balnear modern

Oferte prelungite pentru balneo. FOTO Toa Heftiba

Atractivitatea stațiunii Eforie Nord este dată de orientarea plajelor către est și sud-est, ce asigură aproape 14 ore de insolaţie diurnă în lunile de vară, tipul de plajă închisă, încadrată de promotorii şi faleze, nisipul cu granulație fină, salinitatea redusă a apei, lipsa curenților puternici, prezența constantă a aerosolilor marini.

În demersul construirii unui brand cu specific balnear, fundamentală este acceptarea, fructificarea, dezvoltarea și, ulterior, comunicarea resurselor balneare, cu sublinierea semnificaţiilor și efectelor medicale care comportă proceduri specifice, într-un cadru metodologic și știinţific bine delimitat.

Acestea sunt integrate apoi în destinaţii balneare cu anumite componente istoric-culturale, cristalizarea lor fiind reprezentată, pentru stațiunea Eforie Nord, de „spa-urile tradiţionale” – o combinaţie între elemente de balneologie, climatologie și mediu, necesar a fi integrate atât în structuri tradiţionale, cât și inovatoare.

Hoteluri care au centre spa sunt, în general, hoteluri de 4 și 5 stele, foarte confortabile, cu o clientelă cosmopolită și cu anumite așteptări. De asemenea, trebuie remarcat faptul că hotelurile de lux care au săli mari de conferințe includ, de asemenea, centre spa care oferă diverse servicii, menite să răspundă așteptărilor și solicitărilor oaspeților care duc o viață stresantă și ocupată, dar care sunt preocupați de menținerea în formă.

Întregul potențial turistic a permis dezvoltarea activităților turistice axate pe anumite tipuri de turism. În timp au apărut următoarele forme de turism:

  • Turismul pentru odihnă și recreere este una dintre cele mai vechi forme de turism practicate, care a evoluat odată cu diversificarea serviciilor turistice, în special a celor de divertisment. Turiștii sunt interesați de soare și de plajă, sporturi nautice – biciclete, scutere, sporturi acvatice, yachting, scufundări etc.
  • Turismul balnear este forma turistică care a cunoscut cea mai rapidă modernizare; înainte de 1990 s-au folosit tipuri de sisteme medicale, dar în zilele noastre se folosesc tehnici și dotări foarte moderne pentru recuperarea fizică, estetică și psihologică; În stațiunea Eforie Nord există sanatorii cu profil medical, axate pe aplicarea tratamentelor alternative în profilaxia și tratamentul bolilor musculare și neurologice.

Tendința actuală este de a diversifica oferta, cu numeroase proiecte pentru stațiunile balneare și orașe, precum și stațiunile care oferă spații de cazare, facilități sportive și de divertisment, precum și facilități și programe de spa. În plus, noile oportunități vor determina o creștere a numărului de turiști români și străini. Calitatea serviciilor oferite va depinde și de calitatea infrastructurii turistice și va influența conservarea fluxurilor turistice constante.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*