Ghizii de turism din România, reprezentați de Asociația ProGuide la “Convenția Regională a Ghizilor de Turism din Balcani”

Convenția ghizilor de turism de la Novi Sad. FOTO Asociația ProGuide
Convenția ghizilor de turism de la Novi Sad. FOTO Asociația ProGuide

Asociația ProGuide România a reprezentat țara noastră la o convenție de profil care a avut loc în Serbia. Astfel, ghizii de turism Alexandra Bogdanovici și Cristian Culda se află la Novi Sad pentru a lua parte la discuțiile care au loc pe tema Cooperării ghizilor din zona balcanilor.

Panelul de discuții din cadrul conferinței se axează pe 5 mari subiecte. Ele au legătură cu percepția profesiei de ghid de către agențiile guvernamentale, agențiile de turism, relațiile dintre ghizi și cooperarea cu tour-leaders care însoțesc grupurile de străini.

Asociația ProGuide România a transmis deja o adresă către Ministerul Turismului în care a solicitat lista oficială a ghizilor de turism atestați și modelul oficial de atestat pentru această profesie, dar și poziția Ministerului legată de ghidajul transfrontalier.

ProGuide este o organizație care numără peste 130 ghizi. Asociația este singura din România care este afiliată la organizațiile de profil internaționale, cum ar fi European Tourism Association (ETOA), European Federation of Tourist Guide Associations (FEG) și World Federation of Tourist Guide Associations (WFTGA).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*