Programul complet al evenimentelor de pe litoral și Delta Dunării de 1 Mai. GoNEXT a centralizat toate locurile în care merită să fii în minivacanță

Concert organizat la Festivalul Dapyx, Medgidia. FOTO Alexandru Bran
Concert organizat la Festivalul Dapyx, Medgidia. FOTO Alexandru Bran

Autoritățile de pe litoral nu și-au făcut temele anul acesta. Nu numai că nu organizează o deschidere oficială a sezonului estival, dar nici măcar nu au mai anunțat un calendar al evenimentelor pentru mini-vacanța de 1 Mai.

Echipa GoNEXT – portalul de știri și reportaje de turism a centralizat toate evenimentele care vor face deliciul amatorilor de muzică, dans, petreceri și mâncare pentru cele 4 zile de vacanță.

Ce poți să faci la Mamaia în mini-vacanța de 1 Mai 2018

Mamaia e tot mai săracă în evenimente, iar 1 Mai nu face diferența. Nici Primăria Constanța, nici organizația patronală Mamaia – Constanța nu și-au bătut capul să organizeze ceva pentru deschiderea sezonului. Din fericire, există organizatori privați de evenimente care s-au gândit să facă totuși ceva de 1 Mai.

Un nume de tradiție este Festivalul Sunwaves, ajuns deja la ediția cu numărul 23. Acesta are loc între 26 aprilie și 1 Mai pe Crazy Beach Mamaia.

Artiștii care vin să incingă spiritele sunt: Abelle, Adam Shelton, Alexandra, Amir Javasoul, Andrei Ciubuc, Apollonia, Arapu, Argenis Brito, Barac, Bella Sarris, Bill Patrick, Binh, Cally, Cap, Cezar, Chad Andrew, Charlie, Craig Richards, Crihan, Dan Andrei, David Gtronic, Derek, DeWalta, Dragos Ilici, Dubtil, Faster, Floog (live), Gescu, Guti (live), Hector, Herodot, Hugo Bianco, Ion Ludwig, Jamie Jones, Javier Carballo, Jay Bliss, Jesse Calosso, Joey Daniel, Kozo, Lamache, Lee Burridge, Leon, Livio & Roby, Lizz, Loco Dice, Magda, Maher Daniel, Mahony, Marc Antona, Marco Carola, Margaret Dygas, Melchior Productions Ltd (live), Mihigh, Negru, Neverdogs, NuZau, Olga Korol, Peggy Gou
Petre Inspirescu, Piticu, Praslea, Priku, Randall M, Raresh, Rhadoo, Ricardo Villalobos, Sahau (live), Sammy Dee, Sedee, Sepp, Seth Troxler, SIT, Sonja Moonear, Subb-an, Sublee, Suciu⏤ tINI, Tulbure, Vera, Vlada, Yaya, Zip.

Biletele costă 289 lei pentru toate cele 5 zile de festival.

Festival du Bonheur aduce mâncare pentru gurmanzii care ajung la Mamaia, începând cu 27 aprilie. Locația aleasă este tot în zona Enigma din Mamaia Nord. Turiștii nu plătesc intrare și pot alege din preparatele românești, americane, mexicane, japoneze sau nemțești.

Pe 27 aprilie are loc și petrecerea Bairam la Mare, găzduită de Gaia Club la White Tower Mamaia.

Ego Club Mamaia o aduce pe Loredana și Agurida Band pe 28 aprilie, organizează un Night Party pe 28 aprilie și o altă petrecere pe 30 aprilie.

Cele mai tari concerte de 1 Mai au loc la… Medgidia

Dacă Primăria Constanța nu a organizat nimic, primăria Medgidia vine cu o surpriză de proporții. Cele mai tari concerte ale acestei minivacanțe au loc pe stadionul Iftimie Ilisei din localitate, acolo unde începe – pe 27 aprilie – Festivalul Dapyx.

Evenimentul este unul care reunește reconstituirile istorice, muzica rock, pop, dance, demonstrații de meșteșuguri și mâncarea bună.

Pe 27 aprilie are loc startul Paradei Festivalului, urmată de concertele Provincialii, Millenium și Prestige Orchestra. A doua zi, urcă pe scenă Spitalul de Urgență, Vunk, Compact, iar a treia zi e dedicată muzicii populare, alături de Orchestra Bot Gros și mulți alți artiști.

Seara de 30 aprilie este una în care Medgidia strălucește – atât datorită focului de artificii, cât și datorită unor staruri precum: Holograf, Andra, Smiley și Loredana.

Ce poți să faci în Vama Veche de 1 Mai

Sudul litoralului are mult mai puține evenimente în acest an, dar asta nu înseamnă că amatorii de Vamă nu vor avea unde să se distreze.

Sunset Festival e deja la ediția a 5-a. Vamaioții îi vor vedea, printre alții, pe CTC, Coma, The Goblin Minions, Altu’, Argatu & Moș Martin.

Evenimente de 1 Mai în Delta Dunării

Și nordul Dobrogei este pregătită să-și primească turiștii, fie că vorbim de zona Măcinului montan sau de Delta Dunării.

Sărbătoarea Scrumbiei Albastre are loc pe 28 și 29 aprilie, la Sulina. Prețul cu tot cu cazare, o masă tradițională, exursii și ghid autorizat ajunge la 350 lei / persoană.

Descoperă Delta Dunării este un alt eveniment dedicat celor care sunt interesați de turismul de relaxare. Vreme de 4 zile poți să uiți de mașină și de drumuri și să mergi cu barca pe mai multe canale și lacuri. Traseul include vizite la Mila 23, Pădurea Letea și cine pescărești, stropite cu vine, la Niculițel.

Cicloturismul poate să fie o alternativă la petrecerile zgomotoase, iar dacă îl faci la Jurilovca, ai 4 zile și 3 nopți cu cazare în casă tradițională, mesele asigurate la Gura Portiței, ghizi, bicicleta și caiac.

Tot cu caiacul poți să ajungi și în zone mai puțin cunoscute din Delta Dunării, iar serile le vei petrece la cort într-o zonă de camping.

Go NEXT mulțumește Federației Asociațiilor de Promovare Turistică și Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării pentru ajutorul acordat în realizarea acestui program.

Ai un eveniment care are loc în minivacanța de 1 Mai? Contactează-ne și îl adăugăm în lista de mai sus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*